Yritysklinikka

Asiakkaiden kokemuksia

Laihialaisille yrityksille apua kehittämiseen Yritysklinikasta

Esa Ala-Sihto on Laihian kunnan maaseutusihteeri, ja hän vastaa elinkeinoasioista yhteistyössä VASEKin kanssa, päätehtävänään maatilojen EU-tukiasiat. VASEK eli Vaasanseudun Kehitys Oy on Vaasan seudun kuntien omistama elinkeino- ja kehitysyhtiö. VASEK on myös Yritysklinikan tärkeä yhteistyökumppani. VASEKin yritysasiamiehen kautta alkoi Yritysklinikan ja Laihian kunnan välinen projekti.

Yritysklinikasta tukea uuden lehden lanseeraukseen

Vaasalaisessa Viipalemediat Oy:ssä tehdään kolmea aikakauslehteä, neljää ilmoituslehteä sekä City-nimistä kaupunkilehteä. Markku Ikosella on yrityksessä monta eri roolia: graafinen suunnittelija, toimituspäällikkö sekä webmaster.

Markku on itse aikoinaan opiskellut Vaasan ammattikorkeakoulussa, ja nähnyt silloin Yritysklinikan etsivän tekijöitä erilaisiin projekteihin.

– Yritysklinikka muistui sattumalta mieleeni, kun mietimme omalle tutkimuksellemme tekijöitä, Markku kertoo.

Yritysklinikasta apua uuden toimintakonseptin kehittämiseksi

Vaasanseudun Urheiluhallit on Vaasan kaupungin ja Mustasaaren kunnan omistama kuntayhtymä, joka hallinnoi kahta urheilulaitosta, Botniahallia ja Vaasa Areenaa. Botniahalli on tällä hetkellä Pohjoismaiden suurin sisäurheiluhalli ja Vaasa Arena on kolmen jään jääurheilukeskus. Leena Ollila toimii kuntayhtymän johtajana.

Muutama vuosi sitten Vaasanseudun Urheiluhallit lanseerasi Botniahallin Terveysliikuntakeskuksen ja lähti tuotteistamaan liikuntapalveluja ihan tavallisille ihmisille sekä yrityksille virkistys- ja tyky-päivien kautta. Tämän tueksi yritys halusi toteuttaa asiakastyytyväisyyskyselyn. Ensimmäinen kysely toteutettiin Yritysklinikan avustuksella kolme vuotta sitten, ja siihen oltiin erittäin tyytyväisiä.

– Saimme tosi hyvin tietoa ja kehitysehdotuksia. Koska tämä on meille helppo ja suhteellisen edullinen tapa kerätä tietoa, niin päätimme, että toteutamme tutkimuksen vuosittain, Leena kertoo.

Ympäristöteknologian opiskelijoista apua Stormossenin jäteneuvontaan

Stormossen on seitsemän kunnan omistama jätehuoltoyhtiö. Ira Kekarainen toimii yhtiössä jäteneuvojana, ja hänen päätehtävänsä on huolehtia siitä, että ihmiset lajittelevat jätteensä oikein.

Stormossen kokee, että ala-asteille ja peruskouluihin on järkevää suunnata lajitteluneuvontaa, koska peruslajittelu on aika yksinkertaista. Lajittelu on helppo oppia jo heti nuorena.

Stormossenin ongelma oli, että heillä on yksi jäteneuvoja ja 100 000 ihmistä, joille jätteidenlajittelua tulisi neuvoa.

– On selvää, että yhtälö on aika mahdoton, näin ollen lisä neuvojista olisi apua, Ira toteaa.