Nuorten koulutus päivätoteutuksena

"Oikealla asenteella kansainvälisiin tehtäviin"

Wärtsilä ja VAMK ovat tehneet yhteistyötä jo vuosia, ja kehitteillä on jatkuvasti uusia käytäntöjä kumppanuuden syventämiseksi. Pauliina Palomäki on työskennellyt toistakymmentä vuotta kansainvälisissä myynnin sekä tietohallinnon organisaatioissa. Nykyään Palomäki vastaa globaalisti muun muassa nelitahtimoottoreiden myyntimahdollisuuksien kartoittamisesta ja analyyseistä, mikä vaati vahvaa verkostoitumista alan toimijoiden kanssa.

Palomäki pitää tärkeänä, että myös opiskelijat oppivat verkostoitumaan jo opiskeluaikana. Lisäksi kielitaitoinen osaaja huomataan.

- Palkkaamme uusia työntekijöitä yritykseen jatkuvasti. Hyvällä työnhakijalla on riittävät pohjatiedot sekä osaamista omasta alastaan. Tämän lisäksi tarvitaan ymmärrystä yrityksen toiminnasta ja siitä, mitä kansainvälinen kaupankäynti edellyttää, kertoo Palomäki.

Palomäen mukaan on tärkeää, että koulusta saadaan oikeanlainen asenne ja sitä myöten valmius tuleviin työtehtäviin. Hänen mielestään VAMKista tulevat opiskelijat ovat tehokkaita, haluavat oppia lisää, tekevät hyvin tiimityötä ja ovat usein jo valmiiksi verkostoituneita.

Myyntiin halutaan ennakkoluulottomia ja joustavia henkilöitä, jotka eivät pelkää tarttua haasteisiin. Wärtsilässä on käytössä työhön perehdyttämisen lisäksi oma mentorointiohjelma, jonka tarkoituksena on antaa työntekijälle avaimet menestyä työssään. Wärtsilässä kannustetaan myös yrittäjämäiseen asenteeseen.

- Myynti- ja toimitusprosessin sisäistämiseen sekä omassa työssä itsenäiseksi tekijäksi kasvamiseen menee noin vuoden verran. Hyvästä ja monipuolisesta koulutuksesta sekä työkokemuksesta on toki aina hyötyä, toteaa Palomäki.

Wärtsilässä myynnin tukiprosessit sekä toimitusprosessi tarjoavat monipuolisia mahdollisuuksia taloushallinnon ja vientikaupan osaajille.

- Maailmalle pitää uskaltaa mennä. Kun vielä nykyiset viestimet ovat hallussa eikä esiintymistäkään kaihdeta, niin mahdollisuudet työuran luomiseen energiasektorin piirissä ovat erinomaiset, lupaa Palomäki.

Takaisin