Nuorten koulutus päivätoteutuksena

”Värikästä opiskelijaelämää Vaasassa ja vaihtarina Lontoossa”

Mikko Hautio valmistui ympäristöteknologian insinööriksi ja työskentelee tällä hetkellä Wärtsilä Finland Oy:n laatuosastolla. Hänen vastuullaan on ylläpitää ympäristö- ja työturvallisuusjohtamismenetelmiä. Opintojen aikana Mikko oli viisi kuukautta vaihdossa Lontoossa.

Miksi VAMKiin? Ympäristöteknologia tuntui kiinnostavalta alalta, ja oli luontevaa jäädä kotikaupunkiini Vaasaan opiskelemaan. Parasta Vaasassa on yllättävän vilkas opiskelijaelämä. Kaupungista löytyvät myös kaikki tarvittavat palvelut ja huvitukset.

Kokemuksesi työharjoittelusta? Työharjoitteluni avasi oven työelämään opintojen jälkeen! Onnistuin saamaan harjoittelupaikan opinnäytetyön tekemiseen Wärtsilän Power Plants -yksiköstä. Insinööriksi valmistuttuani jäin yksikköön kesäharjoittelijaksi ja syksyllä aloitin nykyisessä työssäni.

Mielipiteesi koulutusohjelmasta? Työnantajat arvostavat insinöörin tutkintoa ja olettavat etenkin teknisen tuntemuksen olevan perinpohjaista. Tutkinto antaa vankan pohjan työelämään, ja on vain myönteistä, että töissä pääsee liki päivittäin oppimaan jotakin uutta. Erittäin hyödyllisiksi ovat osoittautuneet opintojaksot ilmansuojelutekniikkaan sekä ympäristölakeihin liittyen.

Mieleenpainuvinta opintojen varrelta? Ehdottomasti vaihtoaikani Lontoossa! Mieleen jäivät mahtavat opiskelijakaverit ja yhteiset vapaa-ajan reissut. Opiskelu itsessään oli mielenkiintoista, sillä koulutusjärjestelmä poikkesi huomattavasti suomalaisesta. Hienoa oli, että sain kaikki suoritukset hyväksiluettua tutkintooni VAMKissa. Parhaimmat muistot Vaasassa liittyvät illanviettoihin opiskelijakavereiden kanssa.

Tulevaisuudensuunnitelmasi? Olen todella tyytyväinen alan valintaan ja viihdyn työssäni loistavasti. Toivottavasti saan myös edetä työurallani nykyisessä työpaikassani kohti vaativampia haasteita. Aion myös jatkaa opintoja työn ohessa ja suorittaa diplomi-insinöörin tutkinnon.

Takaisin