Nuorten koulutus päivätoteutuksena

”Vaasassa on opiskelijan hyvä olla”

Oulusta Vaasaan muuttanut Riina Pussinen yllättyi Vaasan suuresta opiskelijamäärästä ja on nauttinut opiskelijaelämästä meren äärellä.

Miksi VAMKiin? Hain opiskelemaan VAMKiin, koska Vaasa vaikutti kaupunkina kivalta. Sain asunnon Vaasan opiskelija-asuntosäätiöltä VOASilta tosi nopeasti hakemuksen tekemisen jälkeen. Asuin kolme ensimmäistä vuotta koulun ja keskustan lähellä sijaitsevassa Olympiakorttelissa, jossa viihdyin hyvin.

Ensimmäinen koulupäiväsi VAMKissa? Tutustuin jo ensimmäisenä päivänä luokkakavereihin, ja illalla oli vielä kaupunkikierros, jossa sai tutustua lisää. Heti alussa oli helppo tutustua luokkakavereihin, ja vieläkin meillä on huikea luokkahenki. Olin aluksi hukassa koulussa, mutta tutorit kierrättivät koulua ympäri ja näyttivät, missä mitkäkin luokat ovat. Lisäksi meillä oli tosi kattava infotilaisuus koulun puolesta, missä kaikki asiat selitettiin. Tarvittaessa tutoreilta pystyi aina kysymään lisää apua.

Kokemuksesi työharjoittelusta? Harjoittelussa laitetaan se käytäntö testiin, mitä koulussa opiskellaan. Heti ensimmäisen opiskeluvuoden tammikuussa aloitin harjoitteluihin hakemisen tosissani. Pääsin haastatteluun OP:lle, josta sitten sainkin kesäharjoittelupaikan testaajana. Seuraavana kesänä sain jatkaa OP:lla, mutta tällä kertaa koodarin hommissa. Pidin työpaikastani, ja vietin kolmannenkin kesän koodaamassa samassa paikassa. Työharjoitteluissa tuntui, että on oppinut hurjasti.

Kävitkö vaihdossa? Olin viisi kuukautta vaihdossa Thaimaassa, jossa sain tilaisuuden matkustaa paljon. Kävin Thaimaan lisäksi Vietnamissa, Hong Kongissa, Singaporessa, Malesiassa ja Indonesiassa.

Mieleenpainuvinta opintojen varrelta? Parasta opiskelussa on ollut tutorina toimiminen, jossa olen päässyt tutustumaan eri alojen ihmisiin. Näistä ihmisistä on tullut hyviä ystäviäni.

Parasta Vaasassa? Luulin Vaasan olevan pieni kaupunki. Tämä on osoittautunut vääräksi, sillä kaupunkihan on juuri sopiva, ja kokoonsa nähden Vaasan keskusta on iso! Jopa viidesosa vastaan tulevista kaupunkilaista on opiskelijoita.

Tulevaisuudensuunnitelmasi? Koodareita tarvitaan tällä hetkellä työmarkkinoilla, eli työllisyysnäkymät ovat hyvät. Unelmatyöpaikallani saisin koodata jotain web-viewia, oli se sitten puhelimen sovellus tai ihan tavalliset nettisivut. Lisäksi tietokanta-asiat kiinnostavat.

Takaisin