Nuorten koulutus päivätoteutuksena

"Töihin ulkomaille"

Tiiu Tuohimäki unelmoi tulevaisuudessa työskentelevänsä projektinjohtajana jossain päin Aasiaa.

Miksi VAMKiin? Asuin jo valmiiksi Vaasassa, joten se oli hyvä vaihtoehto Tampereelle, jonne olin ensisijaisesti ajatellut lähteväni opiskelemaan. Opintojen alkaminen ei kummemmin jännittänyt, kun ei tarvinnut miettiä muuttamista ja jännittää uutta kaupunkia.

Ensimmäinen koulupäiväsi VAMKissa? Ensimmäisen viikon aikana aloiteltiin kursseja, käytiin istumassa iltaa kaupungilla uusien luokkakavereiden kanssa ja vietettiin yksi päivä tutustuessa toisiimme Österhankmon leirikeskuksessa. Tutustuin luokkakavereihin helposti, pari entuudestaan tuttuakin oli, joten se helpotti hieman asiaa. Otti oman aikansa oppia liikkumaan koululla, mutta onneksi ensimmäisen päivän jälkeen ei tarvinnut etsiä yksin, koska muut olivat yhtä hukassa. Erilaiset opiskelijatapahtumat iltaisin ja viikonloppuisin auttoivat sopeutumaan: niissä sai kysellä useamman vuoden opiskelleilta ja tutustua myös muiden alojen opiskelijoihin.

Mielipiteesi opinnoista? Opiskelen konetekniikkaa ja olen erikoistunut opinnoissani englannin kielellä suoritettavaan kansainväliseen energiatekniikkaan ja johtamiseen. Hyödyllisin kurssi on ollut vaihdelaatikkoprojekti, joka tehtiin toisen vuoden projektityönä. Turhin kurssi mielestäni on ollut statiikka: siitä ei jäänyt mieleen yhtään mitään.

Kokemuksesi työharjoittelusta? Harjoittelussa opitut asiat ovat auttaneet opiskelua paljon. Ensimmäisen vuoden kesänä pääsin Wärtsilän kiertokankiverstaalle työnjohtajaharjoittelijaksi. Jatkoin seuraavan vuoden osa-aikasopimuksella, kävin tekemässä 3D-suunnittelua ja työohjeita. Toisen vuoden kesänä vaihdoin taas pääasiassa työnjohtajan työhön, samalla tein työohjeita, 3D-mallinnusta ja perehdyin koneistustyökaluihin. Sain myös opinnäytetyöaiheen samasta paikasta.

Mieleenpainuvinta opintojen varrelta? Hauskin ja samalla kamalin kokemus oli ensimmäisen vuoden kastajaiset eli Olutpialaiset. Inhosin pukeutua ja olin varma, että inhoan myös tutorien pitämiä rasteja, mutta loppujen lopuksi päivä oli loistava ja yksi opiskeluajan parhaimpia.

Parasta Vaasassa? Tässä elämänvaiheessa ehdottomasti muut opiskelijat!

Takaisin