Cisco Certified Network Associate (CCNA): Routing and Switching –opinnot

Cisco and Cisco Networking Academy

Cisco Systems on maailman johtava Internet-järjestelmien toimittaja. Ciscon IP (Internet Protocol) -pohjaiset ratkaisut toimivat Internetin sekä useimpien yritysten, oppilaitosten ja julkishallinnon tietoverkkojen perustana ympäri maailman.

Cisco Systemsin kehittämä ja ylläpitämä Cisco Networking Academy –ohjelma (CNA)  tarjoaa opiskelijoille monipuolisia työvälineitä Internet-teknologian hyödyntämiseen. VAMKissa voit suorittaa CCNA Routing and Switching (R&S) –opintokokonaisuuden, joka tarjoaa perustiedot ja –taidot tietoverkkojen suunnittelusta, rakentamisesta ja ylläpidosta.  https://www.netacad.com/web/about-us/about-networking-academy

Routing and Switching –opinnot

CCNA R&S koostuu neljästä opintojaksosta: Introduction to Networks (CCNA1), Routing and Switching Essentials (CCNA2), Scaling Networks (CCNA3) ja Connecting Networks (CCNA4). Jokainen opintojakso on 5 op laajuinen. Opintoja voi käyttää esim. vapaavalintaisiin opintoihin. On myös mahdollista, että opiskelijalle on tehty henk.kohtainen opintosuunnitelma, jossa CCNA-opinnot korvaavat muita kursseja. Tästä päätöksen tekee koulutuspäällikkö.

Oppiminen tapahtuu monimuotoisesti: suurimman osan kurssista voit suorittaa omaa tahtia verkossa. Voit aloittaa kurssin non-stop. Kaikki kurssimateriaali on verkossa sisältäen opetusvideoita, opetusmateriaalia, laboratoriosimulaatioharjoituksia ja harjoituskokeita - kaikki pelkällä selaimella. Tämän lisäksi lähiopetuksena suoritetaan laboratorioharjoituksia ja kokeet. Materiaali on englanniksi ja perustutkinnon suoritettuaan opiskelija voi suorittaa kansainvälisen Cisco Certified Network Associate (CCNA™) –sertifikaatin.

Routing and Switching –aikataulu

Tällä hetkellä on mahdollisuus suorittaa CCNA Routing and Switching: Introduction to Networks (CCNA 1) ja Routing and Switching Essentials (CCNA2).

Aloitus on non-stop. Lähiopetustunteja torstaisin klo 15:30 luokassa A2029.

Ilmoittautuminen opintoihin:

Lähetä sähköpostia opettajalle (Antti Virtanen). Sähköpostiin seuraavat tiedot:

  • Sukunimi
  • Etunimet
  • Opiskelijanumero
  • Sähköpostiosoite (osoite, jota ensisijaisesti käytät)