Ympäristöministeri Ville Niinistö vieraili Technobothniassa

Julkaistu 2012-03-19 14:32:19 EET.

Vaasassa järjestettävän energiaviikon Energy and environment -seminaarissa maanantaina 19.3 puhunut ympäristöministeri Ville Niinistö ja Työ- ja elinkeinoministeriön ylijohtaja Esa Härmälä tutustuivat myös ammattikorkeakoulujen ja yliopiston laboratorioihin Technobothniassa. Niinistön ja Härmälän lisäksi seurueeseen kuului parikymmentä Vaasan seudun energia- ja ympäristöalan vaikuttajaa.

Tutustuminen alkoi brunssilla, jossa arvovaltaiset vieraat saivat ajankohtaista tietoa Vaasan seudun monipuolisesta energiateknologian osaamisesta. Brunssin jälkeen vuorossa oli tiivis laboratoriokierros, jossa vieraille esiteltiin Technobothniassa käynnissä olevia energiaprojekteja: matalaenergiarakentamisen mittausjärjestelmät, sähkönjakelun automaatio, sähköauto sekä biopolttoaineiden valmistus ja karakterisointi. Ympäristöhankkeista esiteltiin PRECIKEM-projektia, jossa kehitetään menetelmiä happamien sulfaattimaiden haitallisten vesistöpäästöjen vähentämiseksi.

Niinisto-ymparistolaboratoriossa-web.jpg

Ympäristötekniikan yliopettaja Pekka Stén esittelee ympäristölaboratoriossa hapanta sulfidisavea ympäristöministeri Niinistölle ja ylijohtaja Härmälälle Technobothnian johtaja Timo Kankanpään (vasemmalla) seuratessa.

Jukka-Matila-web.jpg

Tietotekniikan lehtori Jukka Matila esitteli vieraille VAMKin ja teollisuuden yhteistyöprojekteja. Lisäksi hän kertoi Matalaenergia-hankkeesta, jossa on suunniteltu ja valmistettu mittausjärjestelmä maalämpöä ja aurinkoenergiaa lämmityksessään hyödyntäviin matalaenergiataloihin.

 

Teksti: Pekka Stén ja Kalevi Ylinen

Kuva: Vesa Sirén

Takaisin