Yli sata VAMKin opiskelijaa urakoi Lukiopäivässä

Julkaistu 2015-10-09 11:09:38 EEST.

VAMKin ja Vaasan yliopiston jokasyksyinen suurtapahtuma Lukiopäivä kokosi 1700 Länsi-Suomen lukiolaista tutustumaan vaasalaiseen korkeakoulutarjontaan torstaina 8.10.

www_lukiolaiset.jpg

Ryhmiä saapui lähes 40 eri lukiosta.

Tapahtuma on niin VAMKin henkilöstön kuin opiskelijoidenkin yhteinen ponnistus: tänä vuonna yli sata VAMKin opiskelijaa oli mukana joko suunnittelemassa tapahtumaa tai urakoimassa ständiesittelijöinä ja kierrosoppaina.  

Lukiopäivässä esiteltiin korkeakoulunaapurusten monialaista koulutustarjontaa ja viihtyisää Palosaaren merikampusta nuoria kiinnostavalla tavalla. Tarjolla oli koulutusesittelyjä, näyteluentoja ja minimessuja, lisäksi tekniikan opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniassa oli lukuisia toiminnallisia pisteitä. Myös lukioiden opinto-ohjaajat tapasivat toisiaan OPO-kahvilassa ja kuulivat järjestäjien ajankohtaisia kuulumisia korkeakoulukentältä.

www_Tiia2.jpg

Sairaanhoitajaksi opiskeleva Tiia mittasi lukiolaisten verensokeria. Tiia on tullut opiskelemaan VAMKiin Vimpelistä ja on ihastunut merikaupungin mukavaan tunnelmaan ja ihmisiin.

www_MatissLukumanu.jpg

Latviasta kotoisin oleva Matiss ja ghanalainen Lukumanu hehkuttivat International Business -koulutusta, jossa pääsee tekemään aitoja työelämäprojekteja kansainvälisessä opiskelijaseurassa.

www_liiketalous.jpg

Liiketalouden opiskelijat haastoivat lukiolaisia sananselityspeliin ja kehuivat VAMKin huikeita vaihto-opiskelumahdollisuuksia.

www_sosionomit2.jpg

Tulevat sosionomit Joni, Jasmin, Kaisa, Noora ja Sanna kertoivat työelämälle tekemistään projekteista: niistä oppii parhaiten, vaikka ikinä mikään projekti ei mene täysin suunnitelmien mukaan.

www_länsipori.jpg

Porista Vaasaan matkanneet Sanni Vihlman ja Jenna Halonen yllättyivät siitä, kuinka iso ja hieno kaupunki Vaasa on.

www_insinöörit.jpg

Insinööriopiskelijat kierrättivät Technobothniassa lukiolaisia, jotka toivoivat saavansa kattavan kuvan tekniikan eri aloista.

www_konetekniikka.jpg

Konetekniikan opiskelija Eetu kertoi hurjin harppauksin edenneestä 3D-tulostustekniikasta.

www_laura2.jpg

Tietotekniikkaa opiskeleva Laura esitteli EMC-skanneria ja kehui monipuolista alaa, josta jokaiselle löytyy oma paikkansa.

www_tietojenkäs.jpg

Tietojenkäsittelyn opiskelijat perehtyvät opinnoissaan sekä tietotekniikkaan että liiketalouteen. Työssä parasta on se, että koko ajan pitää olla ajan hermolla, sillä uusia tekniikoita tulee jatkuvasti.

www_sähkö2.jpg

Sähkötekniikan lehtori Jari Koski esitteli sähköverkon valvomoa. Technobothniassa on käytössä uusimmat laitteet, joita  käytetään myös yrityksissä.

www_rakennustekniikka.jpg

Rakennustekniikan laboratoriossa sai tutustua muun muassa lämpökameraan.

www_ymparistolabra.jpg

Energia- ja ympäristötekniikka on tulevaisuuden ala, mikä kiinnosti lukiolaisia.

www_riina.jpg

Tuleva insinööri Riina kehui VAMKin pieniä ryhmäkokoja: opettajilla on aikaa kaikille ja aina saa apua sekä yksilöllistä opastusta.

www_heidib.jpg

Sosionomeja opettavan Heidi Blomin näyteluennolla käsiteltiin sosiaaliturvaa esimerkkiperheen ongelmien kautta.

www_hoitotyöinfo3.jpg

Lehtori Kirsi Lehtola ja opiskelija Jenni Niemelä kertoivat hoitotyön monipuolisesta ja laajasta harjoittelusta ja iloitsivat rakenteilla olevista uusista opiskelutiloista.

www_heidih.jpg

Markkinoinnin lehtori Heidi Hellströmin luennoilla pohdittiin, mikä saa ihmiset ostamaan. 

www_ibluento.jpg

International Business -opiskelijat ja lehtori Camilla Harald kannustivat hakemaan englanninkieliseen koulutukseen, vaikka oma kielitaito arveluttaisikin. Opintojen myötä englanti kehittyy huomaamatta.

www_ryhmäkuva.jpg

Henkilöstön lisäksi yli sata VAMKin opiskelijaa osallistui Lukiopäivän järjestelyihin.

Teksti: Eliina Salmela
Kuvat: Markku Kuusinen, Eliina Salmela, Merja Salomäki-Jurkka

 

Takaisin