Yhteistyöllä uusia elämyksiä matkailijoille

Julkaistu 2013-11-28 14:47:00 EET.

Parisenkymmentä matkailu- ja hyvinvointialan yrittäjää ovat tavanneet säännöllisesti viime syksystä lähtien tavoitteenaan parantaa ja laajentaa elämyspalveluiden tarjontaa sekä hyvinvointimatkailua Vaasan seudulla. Tapaamiset ovat osa Vaasan ammattikorkeakoulu VAMKin ja Hankenin yhteisesti koordinoimaa Reissaa ja rentoudu -hanketta, joka tarjoaa yrittäjille mahdollisuuksia verkostoitua hankkeen kautta.

- Yrittäjille on järjestetty muun muassa eri aihepiireihin keskittyviä luentoja ja työpajoja, joissa on ollut mahdollista jalostaa omaa toimintaa suunnitelmallisempaan suuntaan, kertoo hankkeen projektipäällikkö Camilla Stenbäck Vaasan ammattikorkeakoulusta.

Hankkeessa kehitetään osallistuvien yritysten jo olemassa olevia tuotteita sekä uusia hyvinvointikonsepteja yhteistyössä asiantuntijoiden kanssa. Tuotteet testataan ja luodaan paketeiksi, jotka lopulta markkinoidaan ja lanseerataan.

- Yhdessä on kehitetty muun muassa koululaisille suunnattu maailmanperintöleirikoulu, uudenlaisia tyky-päiviä yrityksille sekä hemmottelupaketteja pariskunnille, joita osaa on jo menestyksekkäästi testattu kuluneen vuoden aikana, sanoo Stenbäck.

Yrittäjät ovat olleet hankkeessa innokkaasti mukana ja se näkyy tuloksissa. Bonuksena syntyi myös ulkomaalaisille matkailijoille suunnattuja matkailupaketteja.

- Kehitetyt matkailutuotteet ovat korkealaatuisia ja niitä on mahdollista räätälöidä eri kohderyhmille, joten niillä on kaikki edellytykset pärjätä markkinoilla, iloitsee Camilla Stenbäck.

Opiskelijat mukaan kehitystyöhön

Uudet tuotteet ovat nyt viimeistelyä vaille valmiita markkinoitaviksi. Sekä Vaasan kaupunki että Pohjanmaan Matkailu ry. ovat mukana tukemassa matkailutuotteiden markkinointia.

- Yhteistyö mahdollistaa myös suuremman näkyvyyden, kun resursseja voidaan yhdistää, toteaa Stenbäck.

Myös VAMKin opiskelijoilla on ollut mahdollisuus osallistua hankkeeseen, esimerkiksi matkailupakettien kehittelyyn, eri opintojaksojen kautta. Tällä hetkellä ryhmä opiskelijoita työstää markkinointisuunnitelmaa yrityksille.

- Yhteistyössä yritysten kanssa tehtävät projektit ovat opiskelijoillekin niitä kaikista innostavimpia. Opiskelijoita kannustaa erityisesti se, että ideoista on yrittäjälle oikeasti hyötyä, tietää Camilla Stenbäck.

www_Reissaa-ja-rentouduPäätös.jpg

Matkailu- ja hyvinvointialan yrittäjät sukelsivat markkinoinnin saloihin viimeisessä työpajassaan ravintola Berny´sissä, Raippaluodossa.

Teksti: Eliina Salmela
Kuva: Camilla Stenbäck

Takaisin