Yhdysvaltain uusi suurlähettiläs Adams vaikuttui VAMKin kansainvälisyydestä

Julkaistu 2015-10-07 11:25:25 EEST.

Yhdysvaltain uusi suurlähettiläs Suomessa Charles C. Adams vieraili keskiviikkona 6.10. Vaasassa. Hän tapasi aamupäivällä Vaasan yliopiston ja Vaasan ammattikorkeakoulun VAMKin rehtorit sekä kiersi opiskelijoiden mukana kampuksella.

– Yliopistojen tilat, osaaminen ja kunnianhimo tekivät minuun vaikutuksen, Charles C. Adams sanoi lehdistötilaisuudessa Vaasan yliopistolla.

Adams kertoi keskustelun Vaasan yliopiston ma. rehtorin Jari Kuusiston ja VAMKin rehtorin Tauno Kekäleen kanssa olleen hyvin antoisa. Yliopistojen kampuskierroksella hän oli huomannut etenkin Vaasan yliopiston ja VAMKin kansainvälisyyden.

– Tapasin kampuksella opiskelijoita esimerkiksi Kreikasta, Vietnamista ja Keniasta, jotka olivat tulleet tänne huippuosaamisen vuoksi. Suomen ja Vaasan korkeakouluilla on valtava mahdollisuus houkutella parhaita kykyjä - professoreita ja opiskelijoita sekä tehdä koulutuksesta vientibrändi Yhdysvaltoihin ja Eurooppaan, Adams sanoi.

Vaasan yliopiston opiskelijoista 12 prosenttia on kansainvälisiä opiskelijoita ja VAMKin opiskelijoista heitä on yhdeksän prosenttia.

Lue lisää vierailusta Vaasan yliopiston verkkosivuilta.

www_USA-suurlähettiläs.jpg

Suurlähettiläs Charles C. Adams, Vaasan yliopiston ma. rehtori Jari Kuusisto ja Vaasan ammattikorkeakoulun VAMKin rehtori Tauno Kekäle. Kuva: Riikka Kalmi

Takaisin