VAMKista tutkinto projektinjohtotehtäviin

Julkaistu 2015-12-21 10:26:33 EET.

VAMK käynnistää ylempään amk-tutkintoon johtavan Project Management -koulutuksen. Koulutus on tarkoitettu jo insinööritutkinnon (amk) suorittaneille sekä tutkinnon jälkeen kolme vuotta työkokemusta hankkineille. Opinnot nivotaan lähelle opiskelijan omia työtehtäviä ja näin antavat mahdollisuuden kehittää myös omaa työnantajaorganisaatiota.

Koulutus antaa opiskelijalle valmiudet toimia hyvää asiantuntemusta vaativissa projektien johto- ja hallintatehtävissä. Opinnot on suunniteltu yhteistyössä alueen työelämän kanssa.

- Englanninkielisellä koulutuksella tähdätään projektinhallinnan IPMA C-tason sertifikaatin osaamistasolle, ja se antaa pätevyyden toimia kansainvälisissä tehtävissä, kertoo koulutuspäällikkö Lotta Saarikoski.

Opinnot kestävät 1,5–2 vuotta ja ne on suunniteltu suoritettavaksi työn ohessa. Ensimmäisenä vuonna opiskellaan projektinhallinnan menetelmiä sekä liiketoimintaopintoja. Toisena opiskeluvuonna paneudutaan tutkimusmenetelmiin ja opinnäytetyöhön.

Projektiliiketoiminta on yksi yritysten keskeisimmistä kilpailukyvyn edellytyksistä Vaasan seudulla, lisäksi työtä tehdään yhä enemmän projektimuotoisena.

- Pätevöityneillä projektiosaajilla on erittäin suuri kysyntä työmarkkinoilla, sillä heidän avullaan varmistetaan aikatauluissa ja kustannuksissa pysyminen sekä laadukas työnohjaus ja työtulokset, toteaa Saarikoski.

Project Management -koulutus toteutetaan yhteistyössä Seinäjoen ammattikorkeakoulun kanssa. Koulutukseen voi hakea 16.3. - 6.4.2016 osoitteessa opintopolku.fi. Opinnot käynnistyvät syyskuussa ja ne toteutetaan monimuotoisesti. Lähiopetusta on lauantaisin noin kahtena päivänä kuukaudessa, ja se tapahtuu vuorotellen Vaasassa ja Seinäjoella.

Ylempi ammattikorkeakoulututkinto vastaa työelämän kehittyneisiin osaamistarpeisiin ja antaa mahdollisuuden tutkintoon johtavaan jatko-opiskeluun ammatillista väylää pitkin. Koulutus tuottaa kelpoisuuden tehtäviin, joissa edellytetään ylempää korkeakoulututkintoa.

Lisätietoja:

Lotta Saarikoski, koulutuspäällikkö, VAMK
lotta.saarikoski@vamk.fi; puh. 040 582 7710

Takaisin