VAMKin opintojaksolla pohditaan kriisejä virtuaalisesti

Julkaistu 2014-08-15 10:54:46 EEST.

Vaasan ammattikorkeakoulussa VAMKissa järjestetään suruun keskittyvä opintojakso. Opintojaksolla on mahdollista saada oman mielenkiinnon ja oivaltamisen ohella myös näkökulmia surun ja kriisien kohtaamiseen esimerkiksi asiakastyössä. Lisäksi jaksolla pohditaan surua ja kriisejä yhteiskunnan sekä yksilön mielenterveyden näkökulmista.

- Olen vetänyt aiemmin suosittua Positiivisen psykologian opintojaksoa, jossa myönteisten asioiden ohella opiskelijat käsittelivät paljon myös vastoinkäymisiä ja kriisejä. Tästä lähti ajatus puhtaasti suruun keskittyvään opintojaksoon, kertoo lehtori Ahti Nyman VAMKista.

Opintojakso on rakennettu eri teemojen ympärille, joita työstetään viikkotehtävien avulla. Opiskelija ei voi suorittaa opintoja kerralla, vaan pohdintaa rytmitetään, jolloin aihetta voi käsitellä pienemmissä paloissa. Teemat keskittyvät esimerkiksi elämänkaaren eri vaiheisiin, työttömyyteen, eroon ja kuolemaan.

- Verkkokurssina suoritettavien opintojen tavoitteena on ottaa lähempään tarkasteluun yksittäinen aihe ja pohtia sitä, jonka jälkeen siitä voi päästää irti. Opiskelija saa päättää itse, kuinka syvälle aiheeseen haluaa mennä, kertoo Nyman.

Valtaosa opiskelijoista on sosiaali- ja terveysalalta. Aiheita pohditaan oman elämänkokemuksen ohella audio- ja videomateriaalin, tutkimusten, kirjallisuuden ja verkkosivujen pohjalta.

VAMKin opiskelijat voivat osallistua syyskuun puolivälissä alkavalle ja kolmisen kuukautta kestävälle verkkokurssille Winhan kautta. Muut kiinnostuneet ilmoittautuvat Vaasan avoimen ammattikorkeakoulun kautta: ilmoittautuminen tapahtuu tällöin avoimen AMK:n verkkosivuilta http://www.puv.fi/fi/professional/open/ilmoittautuminen/ löytyvällä lomakkeella.

KristiinaAvoinAMK.jpg

Opetussuunnittelija Kristiina Pulakka kertoo, että avoimen amk:n opinnot sopivat kaikille pohjakoulutuksesta ja iästä riippumatta.

Lisätietoja:

- http://www.puv.fi/fi/professional/open/opintotarjonta/verkko-opinnot/
- Lehtori Ahti Nyman ahti.nyman@vamk.fi
- Opetussuunnittelija Kristiina Pulakka, Vaasan avoin AMK, kristiina.pulakka@vamk.fi, puh. 040 718 5090

Takaisin