VAMKin projektijohtamisen koulutus suosittu kevään haussa

Julkaistu 2016-04-07 11:01:50 EEST.

VAMKin ensimmäistä kertaa haussa ollut Project Management -koulutus oli suosittu eilen päättyneessä kevään yhteishaussa. Ylempään AMK-tutkintoon johtavan koulutuksen 15 aloituspaikkaan tuli 74 hakemusta.

- Tämä englanninkielinen koulutus on suunniteltu yhteistyössä alueen kansainvälisen elinkeinoelämän kanssa. Pätevöityneillä projektiosaajilla on erittäin suuri kysyntä Vaasan seudulla, sanoo rehtori Tauno Kekäle.

Myös VAMKin sosiaali- ja terveysalan koulutukset olivat suosittuja. Sosionomikoulutukseen haki eniten, eli 138 ensisijaista hakijaa 40 aloituspaikkaa kohden. Sairaanhoitaja- ja terveydenhoitajakoulutuksiin oli paljon hakijoita edellisvuosien tapaan.

VAMKin työn ohessa suoritettaviin monimuotokoulutuksiin oli runsaasti hakijoita, ja suosituin näistä oli liiketalouden koulutus.

Kaiken kaikkiaan hakijoita VAMKin 648 aloituspaikkaan oli 4456. VAMKin kokonaishakijamäärä on noin 10 prosenttia pienempi viime kevään hakuun verrattuna.

- Vaikuttaa siltä, että myös valtakunnallisesti hakijamäärät ovat laskeneet viime vuodesta, kertoo opintoasiainpäällikkö Aila Markus.

Lisätietoja:

Opintoasiainpäällikkö Aila Markus, VAMK
Puh. 040 715 1317

Rehtori Tauno Kekäle, VAMK
Puh. 040 076 1619

VAMK yourself! Vaasan ammattikorkeakoulusta valmistuu kansainvälisiä ja asiantuntevia insinöörejä, tradenomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia ja sosionomeja. Työelämälähtöiset opintomme ja elinvoimainen Vaasan seutu varmistavat erinomaiset työllistymisen mahdollisuudet. Opiskelijoita on noin 3300 ja henkilöstöä 210. VAMK painottaa koulutuksessaan energiatekniikkaa ja kansainvälisyyttä. Teemme tiivistä yhteistyötä alueen korkeakoulujen sekä seudun energiateknologian keskittymän kanssa, joka on Pohjoismaiden merkittävin.

Takaisin