VAMKin kansainvälisiin koulutuksiin runsaasti hakijoita

Julkaistu 2021-01-21 13:28:42 EET.

Kevään ensimmäisessä yhteishaussa tuli yhteensä 1221 hakemusta. Hakijoiden yleisimmät kansallisuudet olivat Bangladesh, Nigeria, Nepal, Pakistan, Suomi ja Vietnam.

Vaasan ammattikorkeakoulussa oli nyt haettavana opiskelupaikkoja kahdessa kansainvälisessä AMK-tutkintoon tähtäävässä koulutusohjelmassa, Information Technology ja International Business. Molemmat koulutukset alkavat syksyllä.

Lisäksi haettavana oli uusi, englanninkielinen MBA International Business Management -koulutus, joka tähtää YAMK-tutkintoon. Koulutus alkaa syksyllä ja tapahtuu monimuoto-opintoina sekä verkossa.

Eniten hakijoita tuli International Business -ohjelmaan, yhteensä 649. Heistä ensisijaisesti tähän koulutukseen haluavia 176.

Information Technology houkutteli määräaikaan mennessä 416 hakemusta, joista ensisijaisia 75.

Uutta MBA-tutkintoa suorittamaan halusi 156 hakijaa, joista 64 ensisijaisesti. Kaikkiaan hakemuksia tuli 1221.

– Hakijoiden määrä on hyvin samanlainen kuin aikaisempinakin vuosina. Poikkeuksellinen aika ei siis ole vaikuttanut hakemusten määriin. Hienoa, että myös uusi ohjelma kiinnosti hakijoita, sanoo VAMKin opiskelijapalveluiden päällikkö Juha Vierola.

Suomalainen koulutus vetää

Kansainvälisiin koulutusohjelmiin tuli tavanomaiseen tapaan runsaasti hakemuksia Aasiasta. Eniten hakijoita oli Bangladeshista.

– Kotipaikan lista on hyvin samannäköinen kuin aiemminkin. Kärjessä ovat Bangladeshin jälkeen Nigeria, Nepal, Pakistan, Suomi ja Vietnam.

Kevään ensimmäinen yhteishaku oli 7.1.–20.1. Paraikaa haettavana on myös 60 opintopisteen Teollisuusrobotiikan YAMK-koulutusohjelma, jonka hakuaika päättyy 22.1.2021. Suomen ensimmäinen Teollisuusrobotiikan YAMK-koulutus alkaa keväällä 2021 monimuoto-opetuksena.

Takaisin