VAMK osallistuu kansainväliseen laatuauditointiin

Julkaistu 2014-11-10 11:16:54 EET.

Vaasan ammattikorkeakoulu osallistuu kansainväliseen laatuauditointiin, johon liittyvät haastattelut järjestetään VAMKissa tällä viikolla 11. - 13.11. Auditoijana toimii Kansallinen koulutuksen arviointikeskus Karvi, joka on koonnut kansainvälisen auditointiryhmän Skotlannista, Itävallasta, Hollannista ja Suomesta arvioimaan VAMKin laatujärjestelmää ja laadunhallintaa.

- Ulkopuolisella arvioinnilla laadunhallinnasta on erittäin suuri merkitys koko VAMKin toiminnan kehittämisessä, kertoo laatupäällikkö Tarja Kettunen Vaasan ammattikorkeakoulusta.

Auditointiryhmä haastattelee kolmen päivän aikana kaikkiaan yli sataa VAMKin henkilöstöön, opiskelijoihin ja sidosryhmiin kuuluvaa henkilöä. Haastattelut toteutetaan englanniksi, ja kuhunkin haastatteluryhmään kuuluu 6-8 henkilöä. Ennen haastatteluja VAMK on toteuttanut itsearvioinnin ja valmistellut aineiston, joka on toimitettu auditointiryhmän tutustuttavaksi.

Työelämän integrointi koulutukseen on VAMKin itse valitsema auditointikohde.

- VAMKin strategiassa korostetaan alueellisen yhteistyön lisäksi kansainvälisyyttä, minkä vuoksi kansainvälinen auditointi oli meille luonteva valinta, Kettunen toteaa.

Korkeakoulujen laatuauditointi on lakisääteinen, jonka mukaan kaikilla suomalaisilla korkeakouluilla tulee olla voimassa oleva laatujärjestelmä. Auditoinnin tulos saadaan maaliskuussa 2015, jolloin auditointiraportti julkistetaan. Hyväksytty auditointitulos on voimassa kuusi vuotta.

Lisätietoja:

Laatupäällikkö Tarja Kettunen
tarja.kettunen@vamk.fi


Takaisin