Vaasalaiset vastavierailulla Utrechtissa

Julkaistu 2011-05-12 10:52:38 EEST.

Vaasan ammattikorkeakoulun matkailun koulutusohjelma lähti Hollantiin hakemaan tuntumaa kansainvälistymiseen 35 000 opiskelijan Hogeschool Utrecht -korkeakouluun huhtikuun lopussa.

Korkeakoulukumppanusten opiskelijaryhmät ovat suunnitelleet kansainvälisille markkinoille suunnattuja matkailutuotteita osana aiemmin keväällä aloitettua Matkailutuotteen kehitys -opintojaksoa. Kansainvälisyyttä kurssille toi opintomatkan lisäksi se, että osallistujat olivat sekä suomen- että ruotsinkielisiä ja opetuskieli oli englanti.

Restonomiopiskelija Niina Klemolan mielestä oli todella mukava yllätys, että hollantilaiset opiskelijat olivat vastaanottamassa ryhmää heti lentokentällä, jotta pääsivät näyttämään Amsterdamia ennen Utrechtiin siirtymistä.

Hollanti-ryhmäkuva.jpg

Utrechtissa vieraili 22 hengen ryhmä VAMKista.

Kolmen päivän matkalla 17 VAMKin opiskelijaa ehti luentoihin osallistumisen lisäksi esitellä toisilleen sekä hollantilaisille kehittämänsä matkailukonseptit.
– Tarkoitus oli tutkia olemassa olevia matkailukonsepteja ja luoda uudenlaisia yhdistelmiä, Niina Klemola kertoo.

Matkailun osastonjohtaja Peter Smeds oli kehottanut opiskelijoita yhdistämään ominaisuuksia hollantilaisista ja suomalaisista konsepteista pitäen mielessä avainkäsitteet: kontrasti ja ainutlaatuisuus asiakasnäkökulmasta.

VAMKin henkilöstöstä mukana olivat Peter Smeds, Mikael Alaviitala, Jonna Mononen, Kerstin Berg sekä Kenneth Norrgård. Yhteistyö jatkuu ensi keväänä, kun on VAMKin vuoro ottaa vastaan hollantilaisia.

Hollanti-pyörät.jpg

Opiskelijat kehuivat aktiviteettipäivää, jolloin pyöräiltiin Down Under -vapaa-ajankeskukseen. Pyörällä polkeminen sujui leppoisasti tasaisessa maastossa ja opiskelijat näkivät mukavasti ympäristöä.Teksti: Pia Liedes

Takaisin