Uudet opiskelijat, nyt se alkaa!

Julkaistu 2016-09-01 10:04:01 EEST.

VAMKin uudet opiskelijat aloittavat opintonsa syyskuun alussa. Ensimmäisenä koulupäivänä fukseja ovat vastaanottamassa opiskelijakunnan tutorit, jotka ovat muutenkin tukena opiskelun alkutaipaleella.

www_tutorit.jpg

Konetekniikan opiskelijat Rami, Miika, Petri, Oskari, Anssi ja Saku-Petteri toivottavat uudet opiskelijat tervetulleiksi VAMKiin.

- Tänään tutustutaan ammattikorkeakoulun tiloihin ja koko kampukseen. Samalla käydään läpi ihan yleisiä juttuja, jotta opintojen aloittaminen olisi uusille opiskelijoille mahdollisimman helppoa ja mukavaa, kertoo tutorina toimiva Anssi.

Ensimmäisellä viikolla kierrellään myös kaupungilla ja vietetään iltaa yhdessä opiskelukavereihin tutustuen. Ensi viikolla ohjelmassa on lukuvuoden avajaiset Vaasan torilla, ja uusien opiskelijoiden kastajaisia eli Olutpialaisia vietetään syyskuun puolessa välissä.

Kankaanpäästä Vaasaan vuosi sitten opiskelemaan tullut Oskari kehuu kaupungin monipuolisuutta:  

- Vaasassa riittää tekemistä, hyviä kuntosaleja, kauppoja, kahviloita ja illanviettopaikkoja. Paras on Leipätehdas, joka tulee varmasti uusille opiskelijoille tutuksi.

Koulussa suosikkipaikakseen tutorit nimeävät koulun valoisan kahvilan, Wolffstreets Cafe´n.

- Opiskeluelämä on tosi sosiaalista ja kavereita täällä kyllä riittää, tutorit kehuvat.

www_tutorit2.jpg

Tutorit tunnistaa haalareista ja mustasta tutor-paidasta. Mustien (tekniikka) ja keltaisten (sosiaaliala) haalareiden lisäksi VAMKista löytyy vihreisiin (liiketalous) ja valkoisiin (hoitotyö) haalareihin sonnustautuneita tutoreita.

Teksti ja kuvat: Eliina Salmela

Takaisin