Töitä riittää ICT-alalla!

Julkaistu 2017-10-31 17:47:12 EET.

Pohjanmaan kauppakamari ja alueen ICT-yrittäjät kävivät kertomassa opiskelijoille ICT-alan harjoittelupaikka-, opinnäyte-, ja työllistymismahdollisuuksista tiistaina 31.10. Yrittäjien viesti opiskelijoille oli selvä: alan osaajista on pula, ja töitä taitaville tekijöille riittää.

kauppakamari_500.jpg

Pohjanmaan kauppakamarin Paula Erkkilä ja VAMKin koulutuspäällikkö Juha Nieminen toivottivat täpötäyden salin opiskelijoita tervetulleiksi.

Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa ICT-alalla toimii noin 300 yritystä. Kaksikymmentä suurinta yritystä työllistävät tällä hetkellä noin 1100 henkilöä ja niiden liikevaihto oli viime vuonna 126,2 miljoonaa euroa.

Suurimpia yrityksiä alueella ovat esimerkiksi Wapice, Anvia Telecom, Visma InCommunity, Canorama, Kosila, Raisoft, Prohoc, Beamex, Sasken, Jakobstadsnejdens Telefon, Lemonsoft ja Gambit. Tämän lisäksi ICT-alan osaajia on töissä yksityisellä sektorilla kaikilla toimialoilla. Alueella tällaisia merkittäviä yrityksiä, jotka työllistävät runsaasti alan osaajia, ovat esimerkiksi ABB, Wärtsilä, Danfoss, Beamex, Leinolat, Co-Automation ja Katternö. Myös julkinen sektori: valtio, kunnat ja kuntayhtymät työllistävät huomattavan määrän ICT-asiantuntijoita.

kauppakamari4_500.jpg

ICT-yrittäjät kertoivat opiskelijoille alueen huikeista harjoittelupaikka- ja työllistymismahdollisuuksista.

kauppakamari3_500.jpg

Opiskelijoille kävivät esittäytymässä Elisa Oyj, Beamex Oy, JNT - Jakobstadsnejdens telefon Ab, Prohoc Oy, Gambit Oy ja Lemonsoft Oy.

kauppakamari2_500.jpg

Tapahtuman järjestivät yhteistyössä Pohjanmaan kauppakamari, yritykset, Vaasan ammattikorkeakoulu, Yrkeshögskolan Novia ja Vaasan yliopisto.

Kuvat: Anssi Turunen

Takaisin