Toimeksiannoista oppivat niin opiskelijat kuin ohjaava opettajakin

Julkaistu 2012-02-07 10:56:49 EET.

Liiketalouden kolmannen vuosikurssin markkinoinnin opiskelijat kartoittivat työharjoittelijoiden kokemuksia Vaasan Yrittäjät ry:lle.

Ryhmissä toteutettu e-lomakekysely selvitti viimeisen kymmenen vuoden aikana Vaasan Yrittäjissä toimineiden työharjoittelijoiden odotuksia harjoitteluajalta, työtehtävien hyödyllisyyttä sekä harjoittelun kehittämiskohteita. Valtaosa vastaajista koki työharjoittelun hyödylliseksi ja totesi oppineensa omatoimisuutta, vuorovaikutus- sekä tietojenkäsittelytaitoja. Projektiin kuului myös soittokierros harjoittelijoille ajantasaisten yhteystietojen saamiseksi.

– Usein huomaa, että nuoret arastelevat puhelimella soittamista. On hyvä, että sitä on ”pakko” harjoitella, koska kaikkea ei voi tehdä netissä, toimitusjohtaja Tuula Töyli kertoo.

Yrittäjät---2.jpg

Ahmeti Fitore ja Sonja Hussa esittelivät kyselyn tuloksia maanantaina toimeksiantajalle.

Töyli kiitti opiskelijoita hyvästä työstä ja yllättää opiskelijat pyytämällä heitä pitämään aiheestaan lehdistötilaisuuden ensi viikolla.

Opiskelijoiden mukaan haastavaa oli selvittää yhteystietoja, koska monien harjoittelusta oli jo useita vuosia. Kiitosta tehtävä sai siitä, että työelämään tehtynä motivaatio on aina parempi kuin kuvitteellisessa tilanteessa.

– Yrityselämän kanssa tehtävistä projekteista hyötyy myös opettaja, kertoo Heidi Hellström. Kosketus liike-elämään pysyy yllä, opintojaksoista tulee monipuolisempia ja omassa johtamis- ja ongelmanratkaisutaidoissa pystyy kehittymään aivan eri tavoin kuin muutoin.

Toimeksianto saatiin Yritysklinikan kautta opintojaksolle ”Markkinointistrategia ja suunnittelu”.

Yrittäjät---1.jpg

Lehtori Heidi Hellström ohjasi opiskelijoiden työskentelyä. Vaasan Yrittäjien toimitusjohtaja Tuula Töyli (kuvassa edessä) sai kyselyn tulokset niin suullisesti kuin kirjallisestikin. Myös Katja Rajala (kesk.) Yrittäjien hallituksesta oli tuloksia kuulemassa.

 

Teksti ja kuvat: Pia Liedes

Takaisin