Tietojenkäsittelyn ja tietotekniikan opiskelijat toteuttavat yhdessä mobiilisovellusta

Julkaistu 2012-04-16 12:17:14 EEST.

Tietojenkäsittelyn ja tietotekniikan opiskelijat toteuttavat yhteistyössä Programming Mobile Apps  -opintojakson puitteissa mobiilipalvelun prototyyppiä Koko Scandinavia Oy:lle. Koko Scandinavia Oy on vuonna 2011 perustettu yritys, jonka päätoimialaa ovat omakotitalojen huoltotarkastukset. Suomessa liiketoiminta kulkee nimellä Huoltovarma.

– Huoltotarkastuksien lisäksi tarkastelemme mobiilipalvelualaa, missä tavoittelemme myös kansainvälistä liiketoimintaa, kertoo yrittäjä Marko Koski.

Mobiilipalvelu on langattomasti tarjottava verkkopalvelu, jossa on otettu huomioon langattoman tiedonsiirron ja mobiilipäätelaitteen rajoitukset. Mobiilipalvelun kautta voidaan tarjota käyttäjälle henkilökohtaisuutta, paikallisuutta ja ajankohtaisuutta.

Koko Scandinavia Oy hyödyntää VAMKin opiskelijoiden osaamista kehitellessään prototyyppiä mobiilille lounaspaikkasovellukselle. Englanninkielisen opintojakson tavoitteena on tutustuttaa opiskelijat mobiilisovellusten ohjelmointiin eri päätelaitteille ja antaa perusvalmiuksia erilaisten business-sovellusten rakentamiseen jatkuvasti kehittyvällä sovellusalueella.

– Prototyyppiä kehitetään pienryhmissä minun ja asiakkaan valvonnassa. Ryhmät esittelevät edistymistään ja tuloksiaan viikoittain muille osallistujille sekä ajoittain asiakkaalle ennen lopullisten versioiden valmistumista. Prototyypin pohjalta on tarkoitus kehittää myös vielä varsinainen sovellus, valottaa opiskelijoita ohjaava Mika Tamminen.

Prototyyppiehdotukset valmistuvat 19.4, minkä jälkeen alkaa varsinainen sovelluksen kehitys prototyyppien perusteella. Virallinen sovellus on kokonaan oma projektinsa, jossa on tarkoitus hyödyntää 1-2 opiskelijaa esimerkiksi opinnäytetyönä tehtävänä projektina.

Marko Koski on innoissaan opiskelijoiden kanssa tehtävästä yhteistyöstä.

– Prototyypin kehittely on vielä kesken, mutta jo nyt näyttää lupaavalta. Toivottavasti yritykseni pystyy jatkossakin tarjoamaan mielenkiintoisia toimeksiantoja opiskelijoille.

Scan2-web.jpg

Työelämätoimeksiannon kautta opiskelijat saavat kokemusta ja näkemystä asiakkaan kanssa toimimisesta. Lisäksi työskentely ryhmässä valmentaa työelämän pelisääntöihin ja tiimityöskentelyyn.

Teksti: Hanna Yli-Yrjänäinen
Kuva: Mika Tamminen

Takaisin