Syksyn yhteishaku alkaa, VAMKin opetuksessa nyt entistä enemmän käytännön työelämäkokemusta

Julkaistu 2020-09-02 11:36:14 EEST.

Hoitotyössä ja sosiaalialalla aloittaa kuusi uutta opettajaa, joiden tuore näkemys nykypäivän työelämästä hyödyttää opiskelijoita.

Syksyn yhteishaussa 2.9.–16.9. Vaasan ammattikorkeakoulussa on haettavana sosionomin ja sairaanhoitajan tutkintoihin tähtäävät koulutukset. Sairaanhoitajan AMK-koulutus on päiväkoulutus, ja sosionomin AMK-tutkintoon johtava koulutus toteutetaan monimuotokoulutuksena. Hoitotyön ja sosiaalialan koulutukset ovat perinteisesti olleet suosittuja, ja Vaasassa opiskelijoilla on nyt tilaisuus saada entistä parempaa opetusta uusien rekrytointien ansiosta.

– Saamme uudesta opetushenkilökunnasta todella paljon tuoretta ja monipuolista kokemusta työelämästä. He ovat olleet käytännön töissä muun muassa teho-osastolla, varhaiskasvatuksessa ja sosiaalityössä, sanoo VAMKin sosiaali- ja terveysalan johtaja Elina Martin.

Syksyn aikana aloittaa yhteensä kuusi uutta lehtoria tai yliopettajaa, kolme hoitotyössä ja kolme sosiaalialalla. Mukana on myös laajaa kokemusta tutkimuksesta sekä ulkomailla työskentelystä.

Sairaanhoitajan koulutuksen aloituspaikkoja on 35, joista todistusvalinnalla otetaan 60 prosenttia ja valintakokeen perusteella 40 prosenttia. Sosionomin monimuotokoulutuksen aloituspaikkoja on 20, joista todistuksen perusteella valitaan 60 prosenttia.

Sopivankokoinen Vaasa

VAMK sijaitsee Vaasan Palosaarella, ja samalla kampuksella on muun muassa Vaasan yliopiston ja Novian tilat. Korkeakoulujen JOO-sopimuksen ansiosta opiskelijat voivat liittää opintoihinsa kursseja myös toisista korkeakouluista.

– Hoito- ja sosiaalialalla on tilaisuus suorittaa halutessaan esimerkiksi ruotsinkielisen ammattikorkeakoulu Novian kursseja, koska toimimme samassa kiinteistössä, Martin havainnollistaa.

Martin muistuttaa, että yhteistyö on vapaaehtoista, ja Vaasassa pärjää täysin suomenkielisenä.

Kuuden korkeakouluyksikön kaupungissa opiskelijaelämä on vilkasta, mutta välimatkat pieniä. Palosaaren kampukselta on ydinkeskustaan alle kaksi kilometriä, ja vuokrataso matalampi kuin isoissa kaupungeissa.

Syksyn yhteishaun hakemuksen voi jättää verkossa osoitteessa opintopolku.fi.

Takaisin