Suomen kielen kiemurat askarruttavat Leonidin tarinassa

Julkaistu 2016-02-05 15:35:55 EET.

VAMKin Foorumin tammikuun tarina on Leonid Kuzminin pohdinta suomen kielen opiskelusta ja käytöstä. Leonidin ajatukset ovat mielenkiintoisia ja tarinan kruunaa suomen kielen monimutkaisuutta havainnollistava kuva! Lue koko postaus täältä.

Pietarista kotoisin oleva Leonid tuli opiskelemaan VAMKin International Business -koulutukseen reilu vuosi sitten, jolloin ei osannut suomen kieltä sanaakaan. Haastava kieli oli kuitenkin tärkeä syy hakeutua opiskelemaan VAMKiin. Myös suomalainen kulttuuri kiehtoi.

- Ystäväni suositteli VAMKia, jossa on mahdollista opiskella myös englanniksi. Ajattelin, että opin suomen kielen samalla reissulla, kertoo Leonid.

Leonid on puhunut sinnikkäästi suomea, vaikka suomalaiset kääntävät keskustelun mielellään englantiin.

- Onneksi suomalaiset opiskelukaverit ja muut ystävät ovat tukeneet kieliopintojani ja jaksaneet opettaa ja puhua kieltä minulle. Kielen aktiivinen käyttäminen onkin paras tapa oppia sitä, Leonid tietää.

Valmistumisen jälkeen Leonidin ajatuksissa on muuttaa takaisin Pietariin ja mennä töihin kansainväliseen yritykseen.

- Suomen kielen taitoni ja se, että olen asunut ja opiskellut maassa, on huikea valttikortti Pietarissa, Leonid uskoo.

Foorumilla VAMKilaiset voivat jakaa arjestaan tarinoita, mutta myös hyväntuulinen fiilistely on tervetullutta. Paras tarina palkitaan kuukausittain!

Kerro tarinasi osoitteessa: https://whatthe.vamk.fi/

www_LeonidTammikuu.jpg

Pietarin hulinaan tottunut Leonid on nauttinut elämästään rauhallisessa ja turvallisessa Vaasassa. Opintojen myötä saadut suomalaiset ja kansainväliset ystävät ovat olleet opiskeluajan parasta antia.

Teksti ja kuva: Eliina Salmela

Takaisin