Sommarkurs i Kroatien

Julkaistu 2013-11-27 15:19:02 EET.

Två veckor i september deltog 7 studerande från VAMK i en kurs på Vern Summer School, på ön Vis i Kroatien. Kursen ”Impowerment for Sustainability and Sustainable Tourism Development” var en kurs om hållbar utveckling inom turism branschen.

Deltagarna i kursen kom från Finland, Polen, Slovenien och Kroatien.  Kursen finansierades av EU, vilket innebar att boende och mat var betalt för alla deltagare. Undervisningen var mellan klockan 9-17 på vardagarna och den var mycket intensiv. På kvällarna och helgen hade vi utflykter och annat program. Som föreläsare fungerade representanter, mest lärare, från de olika länderna. Från VAMK deltog två lärare, Åsa Lillhannus och Mikko Peltola.  Teman på lektionerna varierade och vi hade mycket workshops.  Vi fick träffa många lokala företagare och få en inblick hur företgen på ön fungerade. Vår uppgift med kursen var att ge ett förslag på en affärside om hur turism verksamheten på Vis skulle kunna utvecklas på ett lönsamt och hållbart sätt.

 

Kroatia_1_www.jpg

Kursen var lärorik och föreläsningarna var givande då man fick diskutera med representanter från olika länder. Det gav en inblick hur personer från andra länder tänker och hur kulturella skillnader påverkar vårt tänkande. Det bästa med kursen var att man fick en väldigt bra inblick hur företagandet på Vis fungerade och hur turismen var uppbyggd. Vi kan varmt rekommendera kursen åt studerande som är intresserade av hållbar utveckling och turism.

Kroatia_2_www.jpg

 

Kroatia_3_www.jpg

Text och bilder:

Ossi Nyqvist, Emilia Back, Anna Järvinen, Clara Nilsson, Emilia Sten, Emma Granö och Melinda Benedek.

Takaisin