Retropelitapahtumassa sai kokeilla pelaamista vanhoilla klassikoilla

Julkaistu 2011-03-21 10:54:25 EET.

Vaasan yliopiston ja VAMKin yhteinen retropelikerho Pelikasetti järjesti avoimen retropelitapahtuman perjantaina 18.3. ammattikorkeakoulun Raastuvankadun juhlasalissa. Tapahtuman tarkoituksena oli tuoda näytille 70-, 80- ja 90-lukujen konsoleita ja kotitietokoneita sekä laitteilla pelattavia pelejä kaikille pelaamisesta kiinnostuneille. Esillä oli kotitietokone- ja konsolimaailman klassikoita, kuten Commodore 64, NES, SNES, MSX2, Sega Master System, TurboGrafx-16, Sega Mega Drive, Nintendo 64, Amstrad CPC, Amiga 1200, Amiga 500, Atari ST, Sega Saturn, Sega Dreamcast ja tietysti myös konsoliporukan nestori eli Atari 2600, joka julkaistiin alun perin jo vuonna 1977.

Retropeli1.jpg

Osallistujat viihtyivät tapahtumassa erinomaisesta, ja tunnelma oli sopivan rento.

Osallistujia riitti paikan päällä koko tapahtuman ajan, ja järjestäjien mukaan osallistujamäärä oli jopa pienoinen yllätys. Osallistujien ikähaitari vaihteli 20–60 vuoden välillä, joten osa osallistujista oli tullut tapahtumaan muistelemaan menneitä ja osa taas ihmettelemään ”museotavaraa”. Osa pelasi itsekseen, osa taas esimerkiksi 10 pelaajan moninpeliä isolta screeniltä. Tapahtumapaikkana toiminut amk:n juhlasali sopi kooltaan ja muunneltavuudeltaan retrolaitteiden esittelypaikaksi täydellisesti.

Retropeli2.jpg

Seuraava vastaavanlainen tapahtuma järjestetään viimeistään syksyllä Pelikasetin jäsenet lupaavat.

Vaasan yliopiston ja VAMKin yhteinen retropelikerho Pelikasetti on perustettu vuonna 2007. Jäseniä on noin 30, joista aktiivijäseniä noin puolet. Tavallisesti kerho kokoontuu joka toinen viikko pelailemaan pariksi tunniksi kerrallaan, ja pelisessioita on tähän mennessä kertynyt jo viitisenkymmentä. Laitekanta muodostuu jäsenten omien kokoelmien laitteista.


Kuvat: Jussi Vauramo

Takaisin