Rakkautta ensisilmäyksellä

Julkaistu 2016-06-21 10:49:46 EEST.

Auringon kanssa kilpaa loistava Tommi Halkosaari valmistui sähköinsinööriksi juhannuksen kynnyksellä. Opiskelijakunta VAMOKin puheenjohtajanakin toiminut Halkosaari muistelee lämmöllä opiskeluaikaansa VAMKissa:

- VAMKin opettajat olivat todella joustavia ja huolehtivat, että jokaisella tulevalla insinöörillä on tarvittava osaaminen hallussa. Myös opiskelukaverit olivat tosi huippuja. He venyivät esimerkiksi ryhmätöiden kanssa, jos muut kiireet painoivat päälle, kiittelee Halkosaari.

Seinäjoelta kotoisin oleva ja ammattikoulussa opiskellut Halkosaari ei erityisemmin haaveillut jatko-opinnoista. Elämäänsä tyytyväinen amispoika päätyikin VAMKiin lähes sattumalta.

- Opot olivat järjestäneet tutustumisreissuja moniin muihin ammattikorkeakouluihin, mutta Vaasaan emme päässeet. Päätimme koulukavereiden kanssa järjestää oman reissun VAMKiin, koska olimme kuulleet koulusta paljon positiivista, Halkosaari muistelee.

Kun Halkosaari tutustui opetuslaboratorio Technobothnian ainutlaatuisiin puitteisiin, oli hän hetkessä myyty.

- Nähdessäni suurjännitelaboratorion valokaaret, rakastuin ensisilmäyksellä. Ammattikorkeakouluopintojen aloittamista ei sen jälkeen tarvinnut enää miettiä, Halkosaari nauraa.

Opiskelijoiden asialla

Tällä hetkellä Tommi Halkosaari hoitaa vuoden kestävää pestiä Suomen opiskelijakuntien liiton SAMOKin hallituksessa Helsingissä, missä hänen päävastuullaan ovat opetuksen pedagogiikkaan ja digitaalisaatioon liittyvät asiat.  

Tehtävässään Halkosaari huolehtii, että AMK-opiskelijoiden toiveet päätyvät myös päättäjien korviin: työhön kuuluu paljon tapaamisia eduskunnan, ammattiliittojen ja muiden vaikuttajien kanssa. Halkosaarella on työparinaan asiantuntija, joka tukee ja auttaa esimerkiksi lakikiemuroissa.

Kun pesti SAMOKin hallituksessa vuodenvaihteessa päättyy, mielii Halkosaari töihin energia-alalle: esimerkiksi johonkin jakeluverkkoyhtiöön, jollaiseen teki myös insinöörityönsä.

- Minulla on vahva luottamus siihen, että mielenkiintoisia töitä löytyy. VAMKin koulutusta arvostetaan työmarkkinoilla ja ”Vaasan tekun” insinöörikoulutuksen maine on edelleen kova, Halkosaari tietää.

TommiHalkosaari_www.jpg

Tommi Halkosaari juhlii valmistumistaan työn merkeissä: työkavereille on luvassa itseleivottuja mokkapaloja.

Teksti ja kuva: Eliina Salmela

Takaisin