Projektijohtamisen Suomen mestaruus jälleen VAMKiin

Julkaistu 2012-11-14 15:11:35 EET.

VAMKin neljännen vuosikurssin konetekniikan insinööriopiskelijoiden joukkue on voittanut projektijohtamisen suomenmestaruuden 12.11. Espoossa pidetyssä kilpailussa. Voittajajoukkueeseen kuuluivat Niko Kuusisto, Mortti Pihlajamäki, Petri Rajamäki ja Antti Toivanen.

VAMKin joukkue peittosi kisassa muun muassa Tampereen teknillisen korkeakoulun sekä Haaga-Helia ja Laurea-ammattikorkeakoulujen joukkueet. Kilpailu koostui karsintavaiheesta ja finaalista, johon kutsuttiin jokaisesta kilpailuun osallistuneesta korkeakoulusta karsintatehtävässä parhaiten menestynyt joukkue. Finaalissa joukkueet pääsivät toteuttamaan real-life case-tehtävän, jossa ratkaistiin projektin johtamiseen liittyvä tilanne. Tehtävässä vaadittiin sovellus- ja päättelykykyä sekä analyysin syvyyttä. Voittajajoukkue valittiin finaalin ja karsinnan yhteispisteiden perusteella.

VAMKin opetustapa edesauttaa kilpailumenestystä

VAMKin joukkue voitti projektijohtamisen Suomen mestaruuden viimeksi vuonna 2010. Kisamenestykseen on vaikuttanut VAMKin työelämälähtöinen ja käytännöllinen opetus.

– Konetekniikan osastolla vuonna 2010 alkaneen uuden juonneopetussuunnitelman myötä opiskelijoilla on teetetty paljon projekteja ja ryhmätöitä, jotka ovat hioneet opiskelijoiden tiimityötaitoja. Kilpailussa ryhmän täytyy pystyä työskentelemään tiiminä, kun ratkotaan case-tyyppisiä tehtäviä, joiden suorittamiseen on aikaa vain rajallisesti, kertoo VAMKin projektijohtamisen lehtori Pekka Ketola.

VAMKin konetekniikan osastonjohtaja Lotta Saarikoski painottaa, että myös hyvä kielitaito on VAMKin opiskelijoiden valttikortti. Opiskelijoilla on paljon mahdollisuuksia kansainvälisten kokemusten hankkimiseen.

– Voittajajoukkueen opiskelijoista kolme suorittaa 40 opintoviikon laajuisen englanninkielisen suuntautumisvaihtoehdon ja he ovat kaikki olleet ulkomailla joko vaihdossa tai projektiharjoittelussa, joka on toteutettu yhteistyössä Wärtsilän kanssa. Vaikka kisa käytiin englanniksi, ei kieli siis aiheuttanut rasitetta kielitaitoisille opiskelijoille, sanoo Lotta Saarikoski.

sm-tiimi_WEB.jpg

Voittoisa joukkue juhlatunnelmissa: vasemmalta Petri Rajamäki, Antti Toivanen, Mortti Pihlajamäki ja Niko Kuusisto.

Kuva: Iiris Hatakka

Takaisin