Opiskele AMK-opintoja kesällä!

Julkaistu 2016-03-30 09:55:52 EEST.

VAMKin järjestämät kesäopinnot 2016

VAMK tarjoaa kesällä muutaman opintojakson. Ne löytyvät viikosta 14 lähtien vapaasti valittavien opintojen taulukosta, taulukon alaosasta. Tarjolla oleville opintojaksoille voivat osallistua kaikkien koulutusohjelmien opiskelijat, mikäli opintojakso sopii opiskelijan HOPSiin. Jos olet epävarma opintojakson soveltuvuudesta HOPSiisi, ota yhteyttä opinto-ohjaajaan tai koulutuspäällikköön. Opintojaksoille ilmoittaudutaan WinhaWillen kautta.

Kesälukukausi.fi – AMK-opinnot kesällä

VAMK on mukana ammattikorkeakoulujen kesälukukausisopimuksessa yhdessä 20 muun ammattikorkeakoulun kanssa. Osoitteesta www.kesalukukausi.fi löytyy portaali (aukeaa viim. 1.4.), jossa on nähtävillä ammattikorkeakoulujen kesäopintotarjontaa (voivat olla sekä verkko-että lähiopetusta). Voit valita laajasta tarjonnasta omaan tutkintoosi soveltuvat opintojaksot (lue kurssikuvaukset tarkasti ja varmista opintojakson soveltuvuus tutkintoosi), ja suorittaa ne kesälukukaudella. Opintojaksot ovat ilmaisia tutkinto-opiskelijoille. Portaalissa on perustiedot opintojaksoista ja linkit ilmoittautumiseen. Opintoihin ilmoittaudutaan kunkin ammattikorkeakoulun omien käytäntöjen mukaisesti. Ilmoittautumisajat vaihtelevat ammattikorkeakoulusta riippuen. Useimmissa ilmoittautuminen alkaa 1.4. HUOM. Kannattaa toimia ripeästi, jotta varmistat paikkasi haluamillasi opintojaksoilla!

Avoimen AMK:n opinnot

Kesälukukausisopimuksessa eivät ole mukana seuraavat ammattikorkeakoulut: Diakonia AMK, Haaga-Helia, JAMK sekä YH på Åland. Näiden mahdollisia kesäopintoja voi kuitenkin katsoa kunkin avoimen ammattikorkeakoulun kautta. Tarjolla olevat opinnot, ilmoittautumiskäytännöt ym. selviävät kunkin avoimen AMK:n omilta verkkosivuilta. Lue opintojakso- ja toteutuskuvaus tarkasti. Ennen ilmoittautumista varmista vielä omalta koulutuspäälliköltäsi tai opoltasi, että opinnot soveltuvat tutkintoosi. Avoimen AMK:n opinnot tulee opiskelijan maksaa itse. Opinnot maksavat 10-15 euroa/opintopiste.

Kesäyliopistot

Vaasan kesäyliopisto järjestää kesällä kaksi VAMKin opintojaksoa: http://www.vaasankesayliopisto.fi/kurssit/avoin-ammattikorkeakouluopetus. Lisäksi kesäyliopistossa järjestetään eri yliopistojen tutkintovaatimusten mukaisia opintoja. Myös muiden Suomen kesäyliopistojen kautta voi ottaa opintoja, mikäli asut kesäajan jollain muulla paikkakunnalla. Opetus on pääsääntöisesti lähiopetusta. Muista aina ennen ilmoittautumista varmistaa omalta koulutuspäälliköltäsi tai opolta, että opintojakso voidaan hyväksilukea tutkintoosi. Kesäyliopistojen kautta tarjotut opinnot opiskelijan tulee maksaa itse.

Avoimet yliopistot

Avoimissa yliopistoissa eri puolilla Suomea on tarjolla myös paikkakunnasta riippumattomia opintoja, joista joitakin on mahdollista suorittaa myös kesällä. Avoimen yliopiston opintotarjontaa on jonkin verran tallennettu Opintopolkuun www.opintopolku.fi, muutoin tulee katsoa kunkin yliopiston omilta verkkosivuilta. Muista ennen ilmoittautumista varmistaa omalta koulutuspäälliköltäsi tai opolta, että haluamasi opintojakso voidaan hyväksilukea tutkintoosi. Avoimen yliopiston opinnot ovat opiskelijalle maksullisia (10-15 euroa/opintopiste).

Opinnäytetyön tekeminen

Opiskelija voi tehdä kesällä opintotuella opinnäytetyötään. Asia on sovittava ohjaavan opettajan kanssa ja tehtävä suunnitelma työn etenemisestä.

Kesäopintotuki

Lue kesäopintotuen hakemisesta täältä.

Lisätietoja:
Opetussuunnittelija Kristiina Pulakka
kristiina.pulakka@vamk.fi

Takaisin