Opintojen jatkaminen antoi uutta potkua

Julkaistu 2016-03-22 10:05:22 EET.

Sini Suominen kiinnostui liiketoimintaosaamisen ylemmistä ammattikorkeakouluopinnoista, sillä hän etsi töiden oheen sopivaa opiskelutapaa. Sini on valmistunut tradenomiksi VAMKista 2008 ja on työskennellyt siitä lähtien Wärtsilässä.

Hän kertoo ylemmässä tutkinnossa opiskelussa olevan erilainen asenne, kun työkokemusta on kertynyt ja harjoitustöihin voi ottaa oman työnantajan näkökulman. Työn ohella opiskelussa on toki haasteensa; aika on kortilla ja kansainvälisessä yrityksessä Sini on ollut ulkomaankomennuksilla viimeisen kahden vuoden aikana Jordaniassa ja Indonesiassa.

Jordaniassa Sini työskenteli työmaainsinöörinä voimalaitosprojektissa hoitamassa dokumentointia ja raportointia. Indonesian vuoden aikana hänen vastuullaan oli henkilöstön auttaminen työlupien ja muun byrokratian kanssa. Maaliskuussa alkaa seuraava työmaainsinöörin pesti Karibialla logistiikka- ja työturvallisuustehtävissä.

Sinin mielestä ylemmässä tutkinnossa oli sopivassa tasapainossa opetusta ja virtuaalisuutta. Antoisista kursseista on jäänyt mieleen esimerkiksi Palvelulähtöisyys liiketoiminnan johtamisessa. Jos Sini saisi nyt lisätä jotain tutkintoon, se olisi projektijohtaminen.

Tällä hetkellä hän työstää opinnäytetyötään työmaapäällikön roolin kehittämisestä.

– Suosittelen YAMK-opiskelua kaikille, jotka haluavat kehittää itseään tai miettiä uutta suuntaa uralle, Sini sanoo ja antaa esimerkin, miten uusia ajatuksia saattaa herätä; jollakin kurssilla hän huomasi, että prosessikehittämisjutut olivat todella mielenkiintoisia.

Maisteritason koulutus

Ammattikorkeakoulujen ylemmät korkeakoulututkinnot ovat kymmenessä vuodessa vakiinnuttaneet asemansa Suomessa. Tähän mennessä on valmistunut yli 11 000 opiskelijaa.

Tähän maisteritason koulutusohjelmaan voi hakea AMK- tai muun korkeakoulututkinnon suorittanut, jolla on kolme vuotta työkokemusta. Suuri osa opinnoista on opinnäytetyö, joka useimmiten tehdään omalle työnantajalle. Tutkinto on suunniteltu suoritettavaksi töiden ohella ja se kestää 2–3 vuotta.

Ensi syksynä Vaasan ammattikorkeakoulussa voi aloittaa YAMK-tutkinnon ohjelmissa Project Management ja Sosiaali- ja terveysalan kehittäminen ja johtaminen, joihin hakuaika on 16.3.–6.4. Project Management toteutetaan englanninkielisenä yhdessä Seinäjoen AMK:n kanssa.

www_sini1.jpg

Sini Suomisen mielestä YAMK-tutkinnon suorittaminen sopii hyvin työssäkäyvälle.

Teksti ja kuva: Pia Liedes

Takaisin