Opetus Aleressa alkaa 16.1. – tutustu tiloihin, palveluihin ja käytännön asioihin

Julkaistu 2016-12-14 13:33:19 EET.

Ensi lukukauden alussa VAMKin ja Novian sosiaali- ja terveysalan koulutukset muuttavat Alereen (Wolffintie 27–31). Kevätlukukauden opetus alkaa 9.1.2017. Uusissa tiloissa opetus käynnistyy maanantaina 16.1.2017. Alere on avoinna joka arkipäivä klo 7.30–18.00, viikonloppuisin kiinteistö on suljettu.

Tietoa Aleresta

Alere on VAMKin ja Novian sosiaali- ja terveysalan koulutuksen yhteinen oppimisympäristö. Tiloissa toimii yhteensä noin 1500 opiskelijaa ja 80 henkilöstön jäsentä. Aleressa VAMK kouluttaa sosionomeja, sairaanhoitajia, terveydenhoitajia sekä YAMK-tutkintoa ja Novia kätilöitä, terveydenhoitajia, sairaanhoitajia, sosionomeja, bioanalyytikkoja, röntgenhoitajia, estenomeja sekä YAMK-tutkintoja.

Tilat

Alere on jaettu osiin A–H (ks. kartta alla):

 • pääsisäänkäynti sijaitsee osassa B
 • teorialuokat ja ryhmätyötilat sijaitsevat pääsääntöisesti ensimmäisen kerroksen A-, B-, C-, D-, E- ja F-osissa
 • kliiniset harjoitusluokat sijaitsevat toisessa kerroksessa B-, C-, D- ja E-osissa. Tarvittaessa harjoitusluokkia voidaan käyttää erillisen varauksen mukaan myös aukioloaikojen ulkopuolella, lisätietoja myöhemmin.
 • henkilökunnan tilat sijaitsevat kolmannessa kerroksessa A-, B- ja E-osassa. Henkilökunnan tilat pidetään suljettuina, opiskelijat varaavat tapaamisajat opettajilta.
 • opinto-ohjaajien työtilat ovat kolmannessa kerroksessa: VAMKin opinto-ohjaaja on huoneessa E302.2, ovipuhelin opinto-ohjaajalle sijaitsee A- ja B-osien välisessä portaikossa
 • Sekä VAMKin että Novian harjoittelukoordinaattorit ovat kolmannessa kerroksessa huoneessa A361
 • opiskeluterveydenhuolto on neljännessä kerroksessa osassa A

www_Alere_kartta2016.jpg

Opetus

Opetus toteutetaan pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin klo 8.15–18.00. Keväällä 2017 työjärjestykset suunnitellaan kuten tähänkin asti ja ne näkyvät VAMKin nettisivulla entiseen tapaan. Joitain tunteja on myös Wolffintie 30:ssä.

Julkinen liikenne

Opiskelijoille suunniteltu kampuslinja_14 kulkee torin, Vöyrinkaupungin ja Vetokannaksen kautta Palosaaren kampukselle kolme kertaa tunnissa klo 8.00–16.00. Kampukselle pääsee myös linjoilla 1, 2, 3 ja 15 sekä aamuisin erikoisvuorolla E1.

Opiskelijat saavat alennusta bussimatkoista näyttämällä oppilaitoksen todistusta päätoimisesta opiskelusta. Opiskelija-alennuksen saaminen ei edellytä kirjoilla oloa Vaasassa.

Aikataulut löytyvät kokonaisuudessaan pdf-muodossa Vaasan paikallisliikenteen verkkosivuilta. Vaasan kaupungilla on käytössä myös kännyköihin suunniteltu joukkoliikenteen aikataulusovellus, jonka saa ladattua osoitteesta http://bussit.vaasa.fi/bussit/mobile.

Pysäköintipaikat

Aleren pysäköintipaikat on varattu henkilökunnan käyttöön, ja opiskelijat pysäköivät katualueille. Invapaikat keskitetään keväällä Koulukujan puoleiselle seinustalle. Pysäköintialueet viimeistellään kesällä 2017.   

Tällä hetkellä koulun läheisyydessä ilman aikarajoitusta olevat kadut tai niiden osat:

 • Kapteeninkatu (toinen kaista)
 • Pursimiehenkatu
 • Työväenkatu (toinen kaista)
 • Palosaarentie (Wolffintiestä rantaan päin) 


 • Levoninkatu

Tritonian ja Domus Bothnican läheisyydessä on myös joitain pysäköintipaikkoja ilman aika-rajoitusta.  Suurin osa pysäköintipaikoista ilman aikarajoitusta on Onkilahden rannassa ST1-aseman vieressä.

Polkupyöräparkit

Polkupyöräparkit sijaitsevat Aleren Wolffintien puoleisella piha-alueella. Polkupyöräparkkeja saadaan lisää Kapteeninkadun puolelle pysäköintialueen viimeistelyn yhteydessä kesällä 2017.

Ruokailu

Aleren opiskelijaravintola ja kahvila valmistuvat maaliskuussa 2017. Siihen saakka:

 • VAMKin opiskelijat ja henkilökunta voivat ruokailla opiskelijaravintola Serverissä ja Wolffstreets Cafe´ssa (Wolffintie 30)
 • Opiskelijat voivat syödä opiskelijahintaan myös seuraavissa ravintoloissa:
  • Cafe Techno (Technobothnia)
  • Cotton Club ja Buffet (Yliopistonranta)
  • Mathilda (Yliopisto/Tervahovi)

Opiskelijapalvelut

VAMKin opiskelijapalvelut sijaitsevat Wolffintie 30:ssä, sisäänkäynti opiskelijaravintola Serveristä, lasiovista oikealle.

Opiskeluterveydenhuolto

Kaikkien ammattikorkeakoulujen opiskeluterveydenhuolto sijaitsee Aleren neljännessä kerroksessa, osassa A. Opiskeluterveydenhuolto muuttaa Alereen viikolla 2. Muutto aiheuttaa hetkellisesti muutoksia opiskeluterveydenhuollon aukioloihin. Viikoilla 1 ja 2 kiireellisissä asioissa yhteydenotot kaupungin terveysasemille. Ajantasaiset tiedot aukiolojen ja tavoitettavuuden osalta löytyvät VAMKin Portaalista opiskeluterveydenhuollon sivuilta.

Kirjastopalvelut

Tiedekirjasto Tritonia palvelee kaikkien korkeakoulujen opiskelijoita Vaasan yliopiston kampusalueella. Kurssikirjat sijaitsevat 2. kerroksessa, tekniikan ja talouden kokoelmat kerroksessa 3 ja sosiaali- ja terveydenhuollon kokoelmat kerroksessa 4.

Kopiointi

Aleren opiskelijat kopioivat Tritoniassa, josta voi ostaa myös kopiokortteja. Huom. Ne VAMKin opiskelijat, jotka ovat ostaneet kopiokortit Raastuvankadulla, voivat ottaa loput kopiot B120-tilaan sijoitettavalla kopiokoneella.

Tietokoneet

Opiskelijat käyttävät pääsääntöisesti omia kannettavia tietokoneitaan. Kevään 2017 aikana Alereen tulee lainaläppäriautomaatti, josta opiskelijat voivat lainata päiväksi kannettavan tietokoneen opintoja varten. Lisäksi käytettävissä on Wolffintie 30 -kiinteistön ensimmäisessä kerroksessa toinen lainaläppäriautomaatti.

IT-tuki

IT-tuen osalta opiskelijat ovat yhteydessä oman korkeakoulunsa IT-tukeen, lisätietoja VAMKin IT-tuesta: http://www.puv.fi/fi/study/it-basics/helpdesk/

Info- ja vahtimestaripalvelut

Vahtimestarit ovat pääoven läheisyydessä infossa.

Tupakointi

Tupakoida saa ainoastaan erikseen osoitetuilla tupakkapaikoilla, jotka tarkentuvat piha-alueen valmistuessa. Tällä hetkellä tupakkakatos on Wolffintie 30 sisäpihalla.

Tervetuloa opiskelemaan Alereen!

Lisätietoja:
- raimo.koivisto@vamk.fi
- ulla.isosaari@vamk.fi
- regina.nurmi@vamk.fi

Takaisin