Opetus- ja kulttuuriministeriö vieraili VAMKissa

Julkaistu 2014-08-29 15:36:37 EEST.

Opetus- ja kulttuuriministeriö vieraili Vaasan ammattikorkeakoulussa VAMKissa perjantaina 29.8.2014.

Ministeriön edustajat ylijohtaja Tapio Kosusen johdolla tapasivat VAMKin johtoa, henkilökuntaa, opiskelijoita sekä keskeisiä omistajatahoja. Mukana tapaamisessa oli myös VAMKin keskeisten sidosryhmien edustajia Wärtsilästä, Wapicelta, Providasta ja Vaasan sairaanhoitopiiristä.

Ministeriölle esiteltiin muun muassa VAMKin strategisia valintoja, aluevaikuttavuutta ja TKI-toiminnan integroimista opetukseen. 

Opetus- ja kulttuuriministeriö vierailee kaikissa Suomen ammattikorkeakouluissa marraskuun loppuun mennessä. Vierailujen tavoitteena on lisätä ministeriön tietämystä korkeakoulukentästä ja yksittäisen ammattikorkeakoulun ja sen toimialueen erityishaasteista sekä tukea ammattikorkeakoulu-uudistukseen liittyvässä muutostilanteessa ja siihen kytkeytyvässä strategisessa kehittämisessä.

OKM_vierailu.jpg

Opetus- ja kulttuuriministeriön edustajille esiteltiin muun muassa VAMKin strategisia valintoja ja roolia tärkeänä aluevaikuttajana.

OKM_vierailu_TapioKosunen.jpg

Opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtaja Tapio Kosunen (oikealla) alusti keskustelua esittelemällä uutta ammattikorkeakoululakia ja talouden kehityksen suuntaviivoja. Vieressä VAMKin tekniikan johtaja Jorma Tuominen ja liiketalouden johtaja Elina Martin.

OKM_vierailu_Joakim.jpg

 Vaasan kaupunginhallituksen pj, VAMK Oy -hallituksen jäsen, Joakim Strand totesi, että koulutuspanostukset ovat investointeja ei kuluja.

 

Kuvat: Sari Mäkisalo

 

Takaisin