Ministeri Risikko juhlisti VAMKin uudistettuja tiloja

Julkaistu 2015-01-20 13:32:20 EET.

VAMKin kampusremontin ensimmäinen vaihe on saatu päätökseen. Uudistettuja tiloja juhlistettiin ammattikorkeakoulun henkilökunnalle ja kutsuvieraille järjestettävällä tilaisuudella maanantaina 19.1.

Juhlapuheen tilaisuudessa piti liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko. Risikko totesi puheessaan, että nykyisessä talouden murroksessa korkeakoulujen tulee tarkastella kriittisesti painoalojaan ja saattaa osaamisensa yhä tehokkaammin työelämän käyttöön.

- Jatkossakin ammattikorkeakouluilla ja yliopistoilla tulee olla omat tehtävänsä, mutta opiskelijoille on tarjottava näiden kesken koulutuspolkuja ilman päällekkäisyyksiä. Niukkojen resurssien aikana on korkeakoulujen myös etsittävä yhteistyötä hallinnollisissa palveluissa ja toimintaympäristön rakenteissa.

Lisäksi tilaisuudessa julkistettiin Vaasan ammattikorkeakoulun uusi liiketunnus, minkä jälkeen vierailla oli mahdollisuus tutustua uusittuihin tiloihin.

Käyttömukavuutta kustannustehokkaasti

Vaasan ammattikorkeakoulun peruskorjauksen arkkitehtisuunnittelusta vastaa Kalle Viljanen Arkkitehtitoimisto Aitoaho & Viljanen Oy:stä, ja pääurakoitsijana toimii Peab Oy. Peruskorjauksessa on kiinnitetty huomioita tilojen käyttömukavuuteen, kustannustehokkuuteen ja turvallisuuteen muun muassa valaistuksessa, ilmanvaihdossa, esteettömyydessä ja poistumisteiden määrässä.

Ensimmäisenä peruskorjattiin päärakennuksen vanhin eli A-osa, joka on valmistunut vuonna 1967. Tuolloin arkkitehtisuunnittelusta vastasi Erkki Pasanen. Rakennuksen kahden muun osan remontti jatkuu vielä vuoden 2015 loppuun asti.

Keväällä Palosaaren kampuksella käynnistyy myös sosiaali- ja terveysalan opetukseen keskittyvän Medibothnia-kiinteistön peruskorjaus, joka valmistuu vuoden 2016 loppuun mennessä.  

PaulaRisikko.jpg

Juhlapuheen esitti liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko, joka kannusti VAMKia jatkamaan hyvää yhteistyötä alueen korkeakoulujen ja työelämän kanssa.

SarinaKettunenNiclasIncman.jpg

Haloo Helsinki soi upeasti ammattikorkeakoulu Novian opiskelijoiden Sarina Kettusen ja Niclas Ingmanin toimesta.

Nao.jpg

Avajaisiin saapunut yllätysvieras, VAMKin humanoidirobotti Nao, sai salamavalot välkkymään ja hymyt juhlavieraiden huulille.

Logon-suunnittelijat.jpg

VAMKin uuden liiketunnuksen suunnitelleet muotoilupäällikkö Satu Aaltonen muotoilukeskus Muovasta ja AD Anu Valkama C2 Advertising -mainostoimistosta kertoivat uuden logon kasvutarinan.

OlliPorvari.jpg

VAMKin liiketalouden opiskelija Olli Porvari viihdytti juhlaväkeä.

Avajaiset_kekalerisikkoknookala.jpg

Rehtori Tauno Kekäle, liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko ja sivistystoimen johtaja Christina Knookala vaihtoivat koulutussektorin kuulumisia. Ministeri Risikko korosti, että korkeakoulujen duaalimallin murtaminen ei ole itseisarvo, vaan rakenteita on kehitettävä opiskelijan ja työelämän eduksi.

Kahvitarjoilu.jpg

Kahvittelun lomassa oli mahdollisuus tutustua uusiin tiloihin.

Kuvat: Markku Kuusinen, Tarja Gromov

Takaisin