Mikä kuhina! 1700 lukiolaista vieraili kampuksella

Julkaistu 2017-10-12 15:14:27 EEST.

VAMK ja Vaasan yliopisto järjestivät yhteisen Lukiopäivä-tapahtuman Palosaaren kampuksella jo yhdeksättä kertaa. Länsi-Suomen lukiolaisille suunnattuun info- ja tutustumispäivään saapui tänä vuonna 1700 vierasta.

Lukiopaiva4_450.jpg

Ryhmiä saapui yhteensä 30 lukiosta muun muassa Järviseudulta, Pietarsaaren ja Kokkolan seudulta, Seinäjoen ympäristöstä ja muualta Etelä-Pohjanmaalta sekä Porista.

Lukiopäivässä esiteltiin korkeakoulunaapurusten monialaista koulutustarjontaa ja viihtyisää Palosaaren merellistä kampusta nuoria kiinnostavalla tavalla. Lisäksi tarjolla oli VAMKin ja yliopiston opettajien pitämiä miniluentoja. Päivän aikana lukiolaiset saivat tietoa myös Vaasasta, asumisesta, vapaa-ajasta ja työelämästä.

- Vaasa on opiskelijakaupunkina ainutlaatuinen: 10 000 opiskelijaa samalla kampuksella, ja joka paikkaan on lyhyt matka. Myös työllisyys Vaasassa on Suomen parasta, hehkutti VAMKin rehtori Tauno Kekäle.

Lukiopaiva3_450.jpg

Yhteiset koulutusmessut pidettiin ensimmäistä kertaa uuden sosiaali- ja terveysalan oppimiskeskus Aleren Torilla.

IMG_3423-p_450.jpg

Tekniikan opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniassa oli lukuisia toiminnallisia pisteitä, joissa lukiolaiset pääsivät tutustumaan esimerkiksi opetuksessa käytettäviin teollisuusrobotteihin.

Kuvat: Markku Kuusinen, Eliina Salmela, Satu Aaltonen

Takaisin