Matkailun opiskelijat Hollannissa

Julkaistu 2012-05-08 13:58:08 EEST.

VAMKin restonomiopiskelijat vierailivat huhtikuun lopussa Hogeschool Utrecht -korkeakoulussa Hollannissa. Tapaamiseen tuli opiskelijoita myös University College of Northern Denmarkista. Reissussa mukana oli 21 restonomiopiskelijaamme, osastonjohtaja Peter Smeds, projektipäällikkö Jonna Mononen sekä lehtorit Thomas Sabel ja Heidi Hellström.

Kyseessä on kolmas vuosi yhteistyötä ja ensi keväänä englanniksi pidetyn opintojakson Development of Tourism Product/Experiences matka tehdään Tanskaan.

– Ensimmäisenä päivänä kuunneltiin luentoja sekä pyöräiltiin rautatiemuseoon. Illaksi oli järjestetty grillausta, kertoo restonomiopiskelija Jussi Muilu.

group photo EK (2).jpg_web

Ryhmäkuva otettiin Utrechtin Spoorwegmuseumin edessä. Opiskelijat ideoivat museolle tapoja houkutella asiakkaita myös arkisin.

Toisen päivän Jussi kertoo olleen rankka 12 tunnin innovointileiri, jossa ryhmätyön aiheena oli ideoida rautatiemuseolle kävijämäärän nostamiskeinoja. Ongelmana olivat nimenomaan arkipäivät, joille haluttiin lisää asiakkaita. Jussi kertoo omassa ryhmässään olleen kaksi suomalaista ja kaksi hollantilaista. Tanskalaiset koordinoivat päivää.

– Ideat tietysti esiteltiin ja opettajat ja osallistujat äänestivät voittajan. Seuraavana päivänä työstettiin tuloksista kooste, joka esiteltiin museon edustajille, kertoo Jussi.

Jussin-ryhmä-PSM-(2)_web.jpg

Ryhmät esittelivät useaankin kertaan innovointinsa tuloksia. Keskellä restonomiopiskelija Jussi Muilu.

Voittajaidea oli järjestää murhamysteerejä kävijöille ja museo aikoi niitä myös toteuttaa. Vaikka matka oli rankka, sanoo Jussi matkan ehdottomasti kannattaneen ja jättimäisen korkeakoulun tehneen vaikutuksen.

Jussi Muilu on juuri aloittanut työharjoittelujaksonsa VAMKin matkailun osastolla. Hän työskentelee Reissaa ja rentoudu -hankkeessa.

Teksti: Pia Liedes
Kuvat: Peter Smeds

Takaisin