Maaliskuun tarinassa kunnioitetaan koulutusta

Julkaistu 2016-04-12 15:13:34 EEST.

VAMKin Foorumin maaliskuun tarinaksi valittiin Veera Vuorenojan naistenpäivän kirjoitus. Veera kehottaa kirjoituksessaan naisia arvostamaan koulutustaan, sillä kaikkialla koulutus ei ole itsestäänselvyys. Koko postauksen voi lukea täältä.

- Idean postaukseen sain opintojaksolta, jossa tutustuimme Vaasan aikuiskoulutuskeskuksen VAKKin maahanmuuttajaopiskelijoihin. Yksi heistä oli Pakistanista kotoisin oleva Maria, joka kertoi, kuinka vaikeaa hänen kotimaassaan tyttöjen on päästä kouluun, Veera kertoo.

Maahanmuuttajaopiskelijoiden kanssa työskentely oli ensimmäistä vuotta sosionomiksi opiskelevalle Veeralle avartava kokemus. Koulutuksen lisäksi keskusteltiin kulttuurieroista ja perinteistä.

- Kävimme kävelyllä Vaasan kauniilla merenrannalla ja kerroimme samalla suomalaisten läheisestä suhteesta luontoon, Veera muistelee.

Veera suosittelee sosionomiopintoja kaikille, jotka osaavat suhtautua uusiin asioihin avoimin mielin ja ovat samalla valmiita haastamaan itsensä. Koulutukseen olennaisena osana sisältyvät ja työelämän kanssa yhteistyössä tehtävät projektit ovat olleet Veeran mielestä mieluisin osa opintoja.

- VAMKin asiantuntevat opettajat ja luennoitsijat käyttävät myös tosi monipuolisia opetusmetodeja, Veera kiittelee.

Foorumilla VAMKilaiset voivat jakaa arjestaan tarinoita, mutta myös hyväntuulinen fiilistely on tervetullutta. Paras tarina palkitaan kuukausittain!

Kerro tarinasi osoitteessa: https://whatthe.vamk.fi/

www_-Veera.jpg

Veera Vuorenojan mielestä ensimmäisen opiskeluvuoden yksi antoisimmista opintojaksoista on ollut projekti, jossa tehtiin digitaalisia tarinoita yhdessä ikäihmisten kanssa.

Teksti ja kuva: Eliina Salmela

Takaisin