Kukkiiko luovuus? Osallistu SICK Oy:n innovaatiokilpailuun

Julkaistu 2016-03-29 12:59:30 EEST.

HUOM! KISAN ILMOITTAUTUMISAIKAA JATKETTU 15.4.2016 SAAKKA. KISAN KESTO MUUTETTU SYYSKUU 2016 - MARRASKUU 2016.

Ennen ilmoittautumisaikaa 15.4.2016 ilmoittautuneet tiimit saavat laitteet haltuunsa jo huhtikuussa 2016, ilmoita siis tiimisi nyt ja saat muihin joukkueisiin etumatkaa!

Tiimien ilmoittautumiset otetaan vastaan seuraavan linkin kautta: http://goo.gl/forms/rxLlbjIL8p

----

SICK konserni on yksi maailman johtavista anturien ja anturisovellusten valmistajista teollisuuden-, logistiikan- ja prosessiautomaation sovelluksiin. SICK työllistää kansainvälisesti yli 7700 työntekijää yli 50 tytäryhtiössä ympäri maailmaa.

SICK Oy, eli konsernin Suomen tytäryhtiö on menestyksekkäästi toiminut nyt jo 25 vuotta maassamme ja juhlistaaksemme tätä merkkipaalua haluamme tukea opiskelijoiden osaamisen kehittämistä ja järjestää innovaatiokilpailun kouluille / opiskelijoille. Kilpailun sekä palkintojen kautta haluamme myös antaa kouluille automaation ja tekniikan opetusvälineitä.

Innovaatiokilpailuun haetaan 25 lahjakasta tiimiä opiskelijoiden joukosta. Kisaan osallistuville tiimeille lähetetään uusi SICK:n laserskanneri ja siihen liittyvät kytkentä- sekä asennustarvikkeet, joiden avulla tiimit voivat ideoita/luoda/suunnitella/rakentaa haluamansa, täysin uudenlaisen innovaation laserskanneria hyödyntävään automaatioon, tiedonkeruuseen, suojaukseen tai siis oikeasti ihan mihin tahansa ennennäkemättömään juttuun. Uusia mahdollisuuksia on paljon!

SICK:n TiM -laserskanneri skannaa haluttua aluetta ja lukee tältä alueelta joko yksittäisen kenttätiedon tai raakadataa, jonka avulla voi ohjelmoida erilaisia edellä mainittuja sovelluksia.

Lisää tietoa laitteesta: https://www.sick.com/fi/fi/havainnointi-ja-mittausratkaisut/2d-laserskannerit/tim5xx/tim561-2050101/p/p369446 ja pdf-esite

Esimerkkejä jo olemassa olevista sovelluksista:
https://www.sick.com/fi/fi/tuotevalikoima/havainnointi-ja-mittausratkaisut/2d-laserskannerit/tim3xx/c/g205751

Lyhyt video toiminnasta ja käyttöönotosta: https://www.sick.com/fi/fi/tuotevalikoima/havainnointi-ja-mittausratkaisut/2d-laserskannerit/tim5xx/c/g292754

Sovelluksia voi olla siis oikeastaan missä tahansa. Tiimi voi innovoida sovellusta yksin, koulun kanssa tai vaikkapa paikallisen yrityksen kanssa yhteistyössä. Voihan sovellus olla vaikka lopputyön tai jonkin kouluun liittyvän projektin aihekin. Luovuus on valtaa tässä kohdassa.

Miten kisa etenee?

Innovaatiokilpailuun osallistuva tiimi voi koostua yhdestä tai useammasta henkilöstä. Kisa alkaa 18.4.2016, kun tiimit saavat laitteiston. Kisassa on useampi vaihe, jotka jaksottavat tekemistä ja samalla opettavat osallistuville projektin suunnittelua, raportointia ja yhteenvetojen tekemistä. Kisasta on siis varmasti jokaiselle osallistujalle hyötyä opiskelujen jatkossa ja työelämässä. Kisa loppuu 30.9.2016, jolloin tiimit dokumentoivat sovelluksensa.

Kisaan mukaan lähtevät oppilaitokset saavat kisassa käytettävän TiM-laserskannerin itselleen. Lisäksi kisan kolmen parhaan tiimin oppilaitokset saavat SICK:ltä opetuskäyttöönsä antureita ja anturiteknologiaa:

1. sija saa 10.000€ arvoisen paketin
2. sija saa 5.000€ arvoisen paketin 
3. sija saa 3.000€ arvoisen paketin. SICK Sensor Intelligence.

Kisan tulokset päätetään lokakuun 2016 aikana ja kolme parasta tiimiä pääsee esille Jyväskylään Tekniikka 2016 –messuille SICK:n osastolle 1.-3.11.2016. Kisan voittajatiimi ja ohjaava opettaja pääsee SICK:n tarjoamalle matkalle Saksaan, SICK:n pääkonttorille ja tehtaille. Jokainen kisaan osallistunut tiimi ja sovellus esitellään SICK Insight –lehdessä marraskuussa ja saavat osallistumisesta diplomin, sekä maininnan CV:hen.

Kisaan siis mahtuu 25 tiimiä ja nyt ensimmäisessä vaiheessa otamme vastaan alustavat ilmoittautumiset. Ilmoittautuneista valitaan mukaan 25 tiimiä ja kisan vaiheet selostetaan valituille tiimeille tarkemmin ilmoittautumisen jälkeen.

Ilmoittauduthan pian varmistaaksesi mukana olon, viimeistään 8.4.2016:

Tiimien ilmoittautumiset otetaan vastaan seuraavan linkin kautta: http://goo.gl/forms/rxLlbjIL8p

Onnea innovaatiomatkaan!

Parhain terveisin SICK Oy:n puolesta (kisan organisoinnin vastuuvetäjänä),
Sami Mikkola & Martta Tervonen / Luova Laboratorio
p. 045-2301499

Takaisin