Korkeakoulukaupunki kiehtoo Napapiirin tyttöä

Julkaistu 2014-06-18 11:18:12 EEST.

Kesäkuun lämmin letkeys vaihtui hetkeksi vauhtiin ja vipinään, kun lähes tuhatkunta nuorta saapui Vaasan ammattikorkeakoulun VAMKin valintakokeisiin. Parhaimmat ja motivoituneimmat kandidaatit VAMKin kymmeneen eri koulutukseen testattiin viiden päivän aikana.

Insinööriksi, tradenomiksi, sairaanhoitajaksi, terveydenhoitajaksi tai sosionomiksi haaveilevien odotus palkitaan viimeistään heinäkuun puolivälissä, kun tieto uudesta opiskelupaikasta saapuu kännykkään. Uudet opiskelijat aloittavat aherruksen syyskuun alussa.

Hoitoala houkuttaa

Muutama viikko aiemmin valkolakkia juhlinut Maria-Kaisa Lehtonen, 20, matkusti hoitoalan pääsykokeisiin Rovaniemeltä. Pari vuotta lukio-opintojen ohella kotipalvelussa työskennellyt Maria-Kaisa unelmoi terveydenhoitajan työstä.

Vanhusten parissa tehty työ ja lukio-opintojen rinnalla suoritettu lähihoitajan tutkinto osoittivat, että tulevaisuuden ammatti löytyy hoitoalalta. Terveydenhoitajan työ kiinnostaa vastuullisuuden ja monipuolisuuden vuoksi.

- Äitiyshuolto tuntuu houkuttelevimmalta tällä hetkellä, mutta varmasti vasta opintoihin kuuluvat harjoittelut osoittavat, mikä paikka tuntuu omimmalta, kertoo Maria-Kaisa.

Vaasa viehättää

Opiskelukaupungin valinta on vahvistunut viimeisten lukiovuosien aikana. Vaasan merellisyys, vanhat rakennukset ja seudun kaksikielisyys viehättävät.

- Vaasa on tuntunut minusta aina mukavalta kaupungilta, vaikka edellisestä vierailustani reilun kymmenen vuoden takaa muistan ainoastaan Wasalandian, Maria-Kaisa nauraa.

Maria-Kaisa on perehtynyt mahdolliseen tulevaan opiskelupaikkaansa perusteellisesti tutkimalla nettisivuja ja esitteitä. Sekä VAMK että Vaasa vaikuttavat juuri sopivan kokoisilta.

- Lukemani perusteella kätevintä Vaasassa on liikkua pyörällä, koska kaikki on niin lähellä, Maria-Kaisa sanoo.

Ajatuksia opiskelijaelämästä on hiipinyt mieleen pikku hiljaa. Maria-Kaisan mukaan tulevissa opinnoissa kiinnostaa eniten mahdollisuus syventää jo olemassa olevia taitoja ja tietoja.

- Totta kai odotan kovasti myös kaikenlaista opiskelijatoimintaa haalareineen ja tempauksineen sekä uusia ystäviä, Maria-Kaisa hymyilee.

www_Maria-Kaisa_vaaka.jpg

Terveydenhoitajan ammatista haaveilevan Maria-Kaisa Lehtosen mielestä hyvä työtilanne ja mahdollisuus harjoitteluun kaksikielisellä seudulla ovat Vaasan ja VAMKin valttikortteja.

Teksti ja kuva: Eliina Salmela


Takaisin