Konetekniikan ykkösten talven uurastus valmiiksi

Julkaistu 2017-05-11 12:20:37 EEST.

Konetekniikan ensimmäisen vuoden opiskelijoiden mönkijöiden ja skoottereiden syksyllä tapahtuneen purkamisen ja keväisen kokoonpanon jälkeen juonneprojekti huipentui projektien esittelyllä ja ajokilpailulla. Jo vuotuiseksi perinteeksi muodostunut kisailu järjestettiin keskiviikkona 26.4.

Tällä kertaa kisailtiin auringonpaisteen sijasta lumisateessa, mikä ei kuitenkaan isommin tunnelmaa heikentänyt, ehkä kuuma grillimakkarakin helpotti elämää. Jokaisen tiimin ajoneuvot saatiin radalle ja toimivuus testattua kisassa, vaikka joillakin ruuvaus jatkui ihan viime hetkille asti.

Edellisenä päivänä tiimit esittelivät raporttinsa auditoriossa. Tälläkin kerralla opiskelijat olivat kantapään kautta huomanneet ennen kaikkea dokumentaation ja kommunikaation tärkeyden isojen kokonaisuuksien hallinnassa.

Lumisadetta ja tuulta uhmaten

Viimevuotiseen tapaan mönkijät ja skootterit kilpailivat omissa sarjoissaan. Skootteritiimien paremmuus ratkaistiin hitausajossa, jossa tarkoituksena oli ajaa rata läpi mahdollisimman hitaasti jalkakosketuksia välttäen. Mönkijätiimit kisasivat nopeudesta, mutta lisähaasteena rata piti ajaa läpi peruuttaen ja kuskin paikalla oikein päin istuen.

Mönkijöiden peruutuskilpailun voittajaksi selvisi välillä hiuksia nostattavienkin vaiheiden jälkeen Tiimi 4: Lauri Innilä, Niko Rintala, Aleksanteri Särkelä, Mikael Konttas, Ari Lilius, Miro Muikkula ja Rami Makkonen. Heidät palkittiin hienosta suorituksesta mönkijöiden pienoismalleilla, joilla voi vähän lievittää kesällä iskevää ikävää tutuksi tulleesta mönkijästä.

Skoottereiden hitausajon taas selvitti voittajana selkeällä erolla Tiimi 5 eli Teemu Hakola, Markus Lindholm, Toni Wingström, Mika Keski-Ruismäki, Valtteri Lehtinen ja Joni Pulkkinen. Vaikka hitausajo vaatii äärimmäistä kehon ja hermojen hallintaa, lienee hitauskilpailun voitto kuitenkin sen verran kyseenalainen kunnia, että jostain pitäisi saada lisää vauhtia. Eli koko porukkaa palkittiin sporttisilla karvanopilla. Kylä lähtee!.

Tiimit äänestivät keskuudestaan myös muita tiimejä eniten auttaneen ryhmän. Palkinnon, eli komeat vappuperuukit, vei Tiimi 3, eli Jussi Kiiskilä, Juuso Perälä, Miika Pohjola, Oskar Hatt, Miika Mörsky ja Joona Suurkoivu.

Vaikka kyseessä oli joukkuekilpailu, käytiin kovaa kilpailua myös henkilökohtaisella tasolla. Päivän kovimmista tai ainakin näyttävimmistä suorituksista palkittiin vielä erikseen Matias Koski, Jussi Nisula, Ari Lilius, Henri Haavisto ja Arttu Hannila.

Palkintojenjaon jälkeen oli aika palauttaa menopelit takaisin labraan ensi vuoden ykkösiä odottamaan ja siirtyä viettämään ansaittua kesälomaa.

Ajopäivä2017_1.jpg

Viime hetken tsekkaukset labran pihalla ennen kisapaikalle siirtymistä.

Ajopäivä2017_2.jpg

Väärään suuntaan ajettava mönkijä tarjoaa yllättävän ison ajohaasteen eikä radan leveys aina menannut riittää.

Ajopäivä2017_3.jpg

Hitausajo edellyttää hyvää kehon ja mielen hallintaa, tyylinäytettä tasapainoilusta antamassa Jussi Nisula.

Ajopäivä2017_4.jpg
Lumisateen ja viiman ahdistamana palkintojenjako suoritettiin labrassa, tässä palkintoja noutamassa hitauskilpailun voittajajoukkue Tiimi5 Mika Keski-Ruismäen johdolla.


Teksti: Osku Hirvonen
Kuvat: Markku Kuusinen


Takaisin