Kirpputorista tukea kummilapselle kehitysmaahan

Julkaistu 2011-02-16 12:52:22 EET.

VAMKin liiketalouden opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat kirpputorin tiistaina 15.2. lehtori Päivi Björkmanin vetämällä Vähittäiskaupan projekti -opintojaksolla. Kirpputorin tilaajana oli opiskelijakunta Vamok, joka jatkossa vastaa myös kirpputorin toteutuksesta.

Kirpputori_asiakkaat.jpg

Tavarat laitettiin kiertoon kirpputorilla.

VAMKin opiskelijat ja henkilöstö saivat varata kirpputorilta pöydän sekä tulla päivän mittaan tekemään löytöjä Raastuvankadun kampukselle. Liiketalouden opiskelijat huolehtivat tavaroiden myynnistä ja rahastuksesta. Pöytävuokra lahjoitettiin lyhentämättömänä Vamokin kummilapselle.

– Vamok on toiminut PlanKummina vuodesta 2009 lähtien. 8-vuotias kummilapsi Maria on kotoisin Codósta, Brasiliasta. PlanKummina Vamok tukee paitsi kummilasta myös hänen läheisiään ja yhteisöään. Kummilapsi on opiskelijakunnan ensimmäinen askel kohti toimivaa kehitysyhteistyötä, kertoo puheenjohtaja Marco Matikainen.

Kirpputori_opiskelijat.jpg

Lehtori Kim Skåtarin lisäksi kuvaan ehtivät kirpputorin järjestäjistä Pauliina Jokiranta, Katja Valkki, Annina Salo, Jenni Kalliomäki ja Elisa Lauttamus.

 

Kuvat: Vesa Sirén

Takaisin