Kansanedustaja Oras Tynkkynen vieraili Technobothniassa

Julkaistu 2012-04-25 08:26:59 EEST.

Yliopistolla maanantaina järjestetyssä Uudistuva energiatalous -seminaarissa alustajana toiminut Vihreiden kansanedustaja ja varapuheenjohtaja Oras Tynkkynen vieraili myös Technobothniassa tutustuen polttomoottori-, biopolttoaine-  ja ympäristölaboratorioihin.

Kansanedustaja Tynkkynen oli erityisen kiinnostunut elintarviketeollisuuden jätevirtojen käytöstä biopolttoaineiden raaka-aineena. Mielenkiintoisena yksityiskohtana keskustelussa nousi esiin maaperän raskasmetallien kulkeutuminen kasviperäisiin raaka-aineisiin ja sitä kautta biopolttoaineisiin. Haitallisten metallien kulkeutumista ekosysteemissä käsiteltiin myös ympäristölaboratoriossa, jossa ympäristötekniikan yliopettaja Pekka Stén esitteli happamien sulfaattimaiden vesistöpäästöihin ratkaisua etsivää PRECIKEM-projektia.

Ilmasto- ja energiakysymyksiin erikoistunut kansanedustaja Tynkkynen on eduskunnan ympäristövaliokunnan jäsen ja toimi vuosina 2007–2011 sekä Vanhasen että Kiviniemen hallitusten ilmastopoliittisena asiantuntijana.

Pekka-Sonja-Tynkkynen-seurueineen-labrassa_WEB.jpg

Ympäristötekniikan yliopettaja Pekka Stén ja ympäristölaboratorion laboratorioinsinööri Sonja Heikkilä esittelevät PRECIKEM-projektia.  Kuulijoina Suvi Syrjä (Vaasan vaalipiirin vihreiden toiminnanjohtaja), kansanedustaja Oras Tynkkynen, Juha Ossi (Vaasan vaalipiirin vihreiden puheenjohtaja), Erkki Antila (Vaasan yliopiston teknillisen tiedekunnan dekaani) sekä Aleksi Laine (Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden liiton puheenjohtaja).


Teksti:Pekka Stén
Kuva: Vesa Sirén


Takaisin