JMK Jane M. Klausman Naiset liike-elämässä- stipendi

Julkaistu 2022-05-25 10:38:08 EEST.

Jane M. Klausman Women in Business-stipendi myönnetään naisille, jotka opiskelevat kaupallisia aineita ja osoittavat aloitteellisuutta, sitoutuneisuutta ja määrätietoisuutta omalla alallaan.

Naiset muodostavat edelleen selvän vähemmistön yritysmaailman johtajista, vaikka naiset ovat edenneet huomattavasti koulutuksen, uran ja johtotehtävien tavoittelussa. Zonta International-järjestö uskoo sukupuolten väliseen tasa-arvoon tälläkin alueella.                                            

Järjestön JMK Women in Business-stipendiohjelma tukee naisia jatkamaan liike-elämän johtamisen opintoja ja kannustaa voittamaan sukupuoleen liittyvät haasteet.

Stipendiohjelma on aloitettu Jane M. Klausmanin tekemän testamenttilahjoituksen tuella vuonna 1998. Jane M. Klausman oli Zonta-kerho Syracuse, New York, USA jäsen. Uransa aikana Ms Klausman oli ammattisihteeri, parlamentaarikko ja yksityisyrittäjä.

Zonta International myöntää vuosittain 32 aluetason stipendiä suuruudeltaan 2 000 Yhdysvaltain dollaria ja kuusi kansainvälistä 8 000 Yhdysvaltain dollarin arvoista stipendiä.

Kelpoisuus

JMK-stipendiä voivat hakea naiset, jotka opiskelevat kaupallisia aineita yliopistossa, korkeakoulussa, ammattikorkeakoulussa tai muussa vastaavassa oppilaitoksessa. Hakijan tulee olla vähintään alemman tutkinnon toisen vuoden opiskelija jättäessään hakemuksen.  Stipendiä voi hakea, jos on pääaineena esimerkiksi kirjanpito, taloustiede, rahoitus, liiketoiminnan johtaminen, markkinointi, henkilöstöhallinto, kansainvälinen liiketoiminta tai yrittäjyys. Hakijan tulee olla menestynyt opinnoissaan.  Myös verkko-opiskelija voi hakea stipendiä, jos on ilmoittautunut opiskelijaksi yliopistoon, korkeakouluun tai ammattikorkeakouluun.

Hakeminen

Stipendiä haetaan paikallisen Zonta-kerhon kautta. Kerhojen yhteystiedot löytyvät nettisivujen www.zonta.fi kautta.  Otsikon ”Mitä teemme” kautta löytyy ”Kansainväliset stipendit”. JMK-stipendin tiedoista löytyy linkit hakemuksiin ja alueen Zonta-kerhoihin. Hakemuslomake sisältää tarkat ohjeet hakemisesta ja hakemuksen täyttämisestä.                                                                           

Tämän vuoden hakemuksen täytyy olla paikallisella Zonta-kerholla viimeistään 15.08.2022 ja Zonta Piiri 20 stipenditoimikunnalla 15.9.2022

Yhteystiedot: Marja Manninen-Ollberg, Zonta D20 Stipenditoimikunnan puheenjohtaja 2020-22,  marja.t.manninen@elisanet.fi

Takaisin