Insinööriopiskelijat oppivat käytännön sähköasennuksia VAO:lla

Julkaistu 2012-01-26 08:06:52 EET.

Vaasan ammattiopisto pitää tänä syksynä ensimmäistä kertaa sähköasennuksen harjoituskurssin ammattikorkeakoulun opiskelijoille.

Lehtori Tapani Esala VAMKista kertoo, että opettaessaan sähköasennuksia ryhmälle, jossa on 20 ylioppilasta ja 30 sähköasentajaa, ovat taustat hyvin erilaiset. Tämän vuoksi ylioppilaille tarjottiin nyt ammattiopiston järjestämää valinnaista sähkötekniikan harjoituskurssia, jonka kaikki halusivatkin suorittaa.
– VAOlla on hyvät tilat ja kokeneet opettajat sähköasennusten tekemiseen, Esala kehuu Pentti Toivosen toteuttamaa kurssia.

– Kyseessä on eräänlainen tasausoperaatio. Tämä harjoituskurssi parantaa ylioppilastaustaisten opiskelijoiden valmiuksia selvitä samassa ryhmässä sellaisten kanssa, joilla jo on hyvät tiedot sähköasennusten toteuttamisesta.
Insinööriopiskelijalle käytännönläheinen kurssi on hyödyllinen myös kesätöitä haettaessa.

Koulutusvaihdossa molemmat oppilaitokset hyötyvät toistensa laiteinvestoinneista. Vaasan ammattiopiston opiskelijoille tullaan opettamaan VAMKissa prosessiautomaation väyläohjauksia.

Sami Viitiö ja Noora Jekunen opiskelevat ensimmäistä vuotta sähköinsinööriksi ja ovat päässeet sähköasennuskurssilla todella käytännön töihin. He harjoittelevat sähköpatterin asennusta ja ovat ehtineet aiemmin kurssilla asentaa liiketunnistinvalon. Haastavaa oli heidän mukaansa muun muassa oikeanlaisen kaapelin valinta.

VAO.jpg

Ensimmäistä vuotta VAMKissa sähkötekniikkaa opiskelevat Sami Viitiö ja Noora Jekunen harjoittelevat sähköpatterin asennusta VAOlla.


Teksti: Pia Liedes
Kuva: Tiina Ramsila

Takaisin