Insinöörin opinnot vaativat suunnitelmallisuutta

Julkaistu 2012-04-11 09:52:38 EEST.

Jalkapalloilija Jyrki Saranpää on viihtynyt Vaasassa vuodesta 2005. Tulevaisuus on täällä: asunto on ostettu ja sopimusta Vaasan Palloseuran kanssa kolme vuotta jäljellä. Opiskelu kiinnosti vaikka sähköasentajan paperit olivat jo taskussa ja urheilusta tuli ammattimaista. Saranpää haki Vaasan ammattikorkeakouluun, kuten moni kaverikin Lapualla teki. Aluksi hän opiskeli tietotekniikkaa, mutta vaihtoi 2009 ympäristöteknologiaan, jossa aikuislinja tuntui sopivalta.

– Mielenkiintoista on ollut, koska ympäristöpuoli on niin monipuolista. Taistelua vähän on ollut fysiikan kanssa, mutta nyt alkaa näyttää siltä, että valmistuukin joskus, Saranpää kertoo.

Joukkueurheilijan opiskelu on haastavampaa kuin yksilölajeissa, kun harjoitteluaikoihin ei itse voi vaikuttaa.  Urheiluakatemian kautta on tullut apua opettajien informoimiseen. Aikuispuolen opiskeluajat ovat perjantaisin ja lauantaisin, mutta Saranpää on opiskellut myös nuorisopuolen ryhmissä.

– Joka vuosi tekee sen virheen, että ottaa liikaa opintoja; tulee ahneus ja sitten ei kaikkeen pystykään. Pitäisi olla armollisempi itselle ja muistaa että aina tulee jotain yllättävää. Se, että on paljon kokeita tenttiviikolla, on itselle ollut vaikeaa.

Kiinnostavimpia ovat olleet maaperä- ja pohjavesiin liittyvät kurssit. Nyt kun kolmas vuosi alkaa olla takanapäin, Saranpää suunnittelee valmistuvansa insinööriksi vuoden päästä keväällä. Työharjoittelun hän on suorittanut Wärtsilässä.

jyrki-saranpää-web.jpg

VPS-pelaaja Jyrki Saranpää opiskelee aikuislinjalla, mutta valikoi opintoja myös nuorten puolelta.

Teksti ja kuva: Pia Liedes

Takaisin