Ihan täydellinen opiskelukaupunki!

Julkaistu 2016-10-13 15:32:38 EEST.

VAMK ja Vaasan yliopisto järjestivät yhteisen Lukiopäivä-tapahtuman Palosaaren kampuksella jo kahdeksatta kertaa. Länsi-Suomen lukiolaisille suunnattuun info- ja tutustumispäivään ilmoittautui yli 1800 vierasta.

Lapualta saapuneet lukiolaiset Mina, Jasmiina ja Sohvi olivat tyytyväisiä Lukiopäivän antiin: omat ajatukset tulevasta opiskelupaikasta olivat selkiytyneet.

- Mahtavaa, kun pääsee paikan päälle katsomaan, millaista täällä olisi opiskella. Vaasa vaikuttaa kyllä ihan täydelliseltä opiskelukaupungilta, Mina kiittelee.

Tapahtuma on niin VAMKin henkilöstön kuin opiskelijoidenkin yhteinen ponnistus: mukana oli yli sata VAMKin opiskelijaa joko suunnittelemassa tapahtumaa tai urakoimassa ständiesittelijöinä ja kierrosoppaina. 

- Suomen kauneimmaksikin kehuttua kampusta kelpaa esitellä: 10 000 opiskelijan kampuksella on ajanmukaiset oppimistilat, erinomaiset opiskelijapalvelut ja kansainvälistä tunnelmaa, iloitsee opiskelijakunta VAMOKin puheenjohtaja Anni Koivisto.

Lapualukio.jpg

Mina, Jasmiina ja Sohvi olivat käyneet Lukiopäivän miniluennoilla ja -messuilla. Haaveissa on aloittaa liiketalouden opinnot lukion jälkeen.

Lukiolaisetsaapuu.jpg

Ryhmiä saapui yhteensä 28 lukiosta muun muassa Järviseudulta, Pietarsaaren ja Kokkolan seudulta, Seinäjoen ympäristöstä ja muualta Etelä-Pohjanmaalta sekä Porista.

kauniskampus.jpg

Lukiopäivässä esiteltiin korkeakoulunaapurusten monialaista koulutustarjontaa ja viihtyisää Palosaaren merellistä kampusta nuoria kiinnostavalla tavalla.

verensokeri.jpg

Tarjolla oli erilaisia koulutusesittelyjä: VAMKin terveydenhoitajaopiskelijat mittasivat vierailta verensokeria ja verenpainetta.

IBluento.jpg

Lukiolaiset pääsivät osallistumaan myös eri aloja esitteleville näyteluennoille.

Sosionomistandi.jpg

Minimessuilla esittäytyivät liiketalouden, tietojenkäsittelyn sekä sosiaali- ja terveysalan koulutukset.

Tietojenkasstandi2.jpg

Lukiolaiset pääsivät kiertelemään ja kyselemään asiantuntijoilta kampuksen eri messupisteillä.

TBaula.jpg

Opetus- ja tutkimuslaboratorio Technobothniassa oli lukuisia toiminnallisia pisteitä.

TBpiste.jpg

Technobothniassa pääsi tutustumaan esimerkiksi NAO-humanoidirobotteihin, polkemaan energiaa sähköpyörällä, ohjaamaan teollisuusrobottia tai ihmettelemään 3D-tulostuksen mahdollisuuksia.

Taunoaloitus.jpg

VAMKin rehtori Tauno Kekäle ja yliopiston vararehtori Jukka Vesalainen toivottivat vieraat tervetulleiksi.

Maxaloitus.jpg

Aloitustilaisuudessa oli mukana Visit Vaasan toimitusjohtaja Max Jansson, joka kertoi 13 000 opiskelijan Vaasasta.

OPOKAHVILA2.jpg

Lukioiden opinto-ohjaajat saivat tavata toisiaan OPO-kahvilassa ja kuulla järjestäjien ajankohtaisia kuulumisia korkeakoulukentältä.

Teksti: Eliina Salmela
Kuvat: Satu Aaltonen, Eliina Salmela

Takaisin