Hyvä kiertämään

Julkaistu 2015-03-10 10:57:10 EET.

Joukko Vaasan ammattikorkeakoulun VAMKin konetekniikan opiskelijoita aloitti viime syksynä mittavan tuotekehitysprojektin levytyökoneisiin ja -järjestelmiin erikoistuneen Prima Powerin kanssa.

- Prima Power hakee ennakkoluulottomasti uusia ideoita myös opiskelijoilta. Haasteiden ollessa todellisia, halusi yritys myös palkita tuloksista, joten toteutimme opintojakson kilpailuna, kertoo lehtori Juha Hantula.

Kakkossijalle yltänyt 4 Pro -tiimi kuittasi työstään 1500 euroa ja lahjoitti koko summan Lastenklinikan uuden Lastensairaalan rakentamisprojektiin.

- Osalla meistä on omia lapsia, joten mielessä käy välillä huoli pahimmasta. Siksi on niin tärkeää, että on paikka jossa lapset voivat saada erityistä hoitoa, toteaa Kari-Jussi Haanpää.

Lastensairaala valikoitui kohteeksi myös siksi, että se palvelee koko maata.

- Tiimimme suoritusta kiritti pienten ihmisten hätä. Jokainen lahjoitus niin pieni kuin suuri auttaa, Jarmo Antila muistuttaa ja haastaa kaikkia mukaan talkoisiin.

Miehet opiskelevat kolmatta vuotta konetekniikkaa monimuotoisena eli aikuisopintoina. Kaikki käyvät myös töissä, joten aikatauluissa on pitelemistä. Mielet askartelevat jo tulevassa opinnäytetyössä: ideoita aiheeksi on runsaasti, mutta niiden saaminen paperille onkin toinen juttu, he naurahtavat.

www_Tiimi_4pro.jpg

Jarmo Antila (ylhäällä vasemmalla), Kari-Jussi Haanpää, Marco Taboada Vargas ja Jaakko Pakkala lahjoittivat opiskelijatyöstään saamansa kilpailuvoiton uudelle Lastensairaalalle.

Teksti: Tarja Gromov
Kuva: Eliina Salmela

Takaisin