Haku englanninkielisiin VAMK-koulutuksiin alkaa 7.1.

Julkaistu 2015-01-07 09:06:50 EET.

Uudistuneen yhteishaun ensimmäinen hakuaika käynnistyy keskiviikkona 7.1., jolloin haussa ovat korkeakoulujen tutkintoon johtavat vieraskieliset koulutukset. Hakeminen tapahtuu sähköisesti osoitteessa www.studyinfo.fi. Haku kestää 27.1. saakka.

Vaasan ammattikorkeakoulussa VAMKissa on mahdollisuus opiskella kahdessa englanninkielisessä koulutuksessa, joihin voivat hakea sekä suomalaiset että ulkomaalaiset. Degree Programme in Information Technology antaa valmiuksia teollisuuden ja elinkeinoelämän tietoteknisiin tehtäviin. International Business -koulutuksessa erikoistutaan kansainväliseen markkinointiin, projektijohtamiseen sekä ulkomaankauppaan.

- Hakukelpoisuutena VAMKin vieraskielisiin koulutuksiin on lukion oppimäärä, ylioppilastutkinto, toisen asteen ammatillinen koulutus tai näitä vastaava ulkomainen tutkinto sekä riittävä englannin kielen taito, kertoo Hanna-Leena Raja-aho VAMKin hakijapalveluista.

Keväällä korkeakouluihin järjestetään yksi haku, jossa on kaksi hakuaikaa. Ensimmäisenä hakuaikana (7.1. - 27.1.2015) haetaan vieraskielisiin koulutuksiin ja toisena hakuaikana (17.3. - 9.4.2015) suomenkielisiin koulutuksiin. Hakija voi hakea kevään 1. ja 2. hakuaikana yhteensä 6 hakutoiveeseen. Opinnot alkavat syksyllä 2015.

Kansainvälinen kauttaaltaan

Kansainvälisyys sekä monikielisyys ja -kulttuurisuus ovat kiinteä osa VAMKin opetusta ja päivittäistä toimintaa. Vuosittain VAMKissa opiskelee noin 400 ulkomaalaista opiskelijaa, vastaavasti ulkomaille vaihto-opiskeluun tai työharjoitteluun lähtee noin 200 opiskelijaa. Oman lisävärinsä opiskeluun tuovat myös ulkomaalaiset vierailijaluennoitsijat. Lisäksi VAMKin henkilöstö osallistuu ulkomaan opettaja- ja asiantuntijavaihtoihin.

- Vaasan kansainvälinen yrityselämä arvostaa erityisesti kielitaitoisia osaajia, joten opiskelu vieraalla kielellä voi osoittautua tulevaisuuden työuran kannalta kannattavaksi sijoitukseksi, toteaa Hanna-Leena Raja-aho.

Lisätietoja:

Yhteishakuvastaava Hanna-Leena Raja-aho
Puh. 0207 663 408, hanna-leena.raja-aho@vamk.fi

VAMK-hakijapalvelut
Puh. 020 693 323 (vaihde), hakijapalvelut@vamk.fi

Takaisin