Haavahoidon osaajat kokoontuivat VAMKissa

Julkaistu 2017-09-29 09:05:46 EEST.

VAMKin hoitotyön osaston järjestämä Alueellinen haavapäivä kokosi noin 100 haavahoidon osaajaa ja haavahoidosta kiinnostunutta Vaasaan. Oppimiskeskus Aleressa torstaina 28.9. pidetyssä koulutuspäivässä tarjoiltiin terveydenhuollon hoitohenkilöstölle monipuolista ja uutta tietoa haavahoidosta.

- Koulutuspäivän tavoitteena on myös kehittää haavahoidon osaamista sekä haavapotilaan kokonaisvaltaisen hoitamisen tasoa seudulla, kertoo tapahtuman järjestelyistä vastannut VAMKin hoitotyön yliopettaja Hanna-Leena Melender.

haavamessut_450.jpg

Opiskelijat saivat tutustua haavahoitoon Aleren Torilla pidetyillä messuilla.

Haavapäivän teemana Vaasassa olivat haavapotilaan ravitsemus, haavainfektiot, painehaavat sekä säärihaavapotilaan hoitotyö ja elämäntapaohjaus.

- Haavahoidon osaamisen vahvistamisen lisäksi haluamme luoda mahdollisuuden alueen haavahoitotyön ammattilaisten tapaamiselle ja sitä kautta omien verkostojen luomiselle, jatkaa Melender.

Asiantuntijaluentojen lisäksi osallistujat saivat tutustua haavahoitajiksi valmistuvien opiskelijoiden julistenäyttelyyn.

haavahoito-ryhmäkuva2-p_450.jpg

Ensimmäiset haavahoidon asiantuntijat valmistuivat VAMKin erikoistumisopinnoista 28.9.

haavahoito-kakkukahvit_450.jpg

Valmistuneet juhlistivat taakse jäänyttä urakkaa kakkukahvein.

Haavahoito on kehittyvä ala ja edellyttää erikoisosaamista. Nykyaikaisiin haavahoitomenetelmiin ja -tuotteisiin sekä tutkimusnäyttöön perustuva haavahoito nopeuttaa haavan paranemista, lyhentää hoitoaikaa ja vähentää potilaan kärsimystä.

Teksti: Eliina Salmela
Kuvat: Satu Aaltonen

Takaisin