Erikoistumisopinnoista välitön hyöty omaan työhön

Julkaistu 2012-05-02 09:21:26 EEST.

Vaasan ammattikorkeakoulussa jaetaan tänä keväänä todistuksia ensimmäistä kertaa sijoitus- ja vakuutustoiminnan sekä seksuaalineuvonnan erikoistumisopinnoista.Opiskelijat ovat liiketalouden, sosiaali-, terveys- tai kasvatusalan koulutuksen saaneita työssäkäyviä, jotka ovat halunneet täydentää osaamistaan 30 opintopisteellä.

Osuuspankissa myyntineuvottelijana työskentelevä Janika Harja-Pokela lähti hakemaan lisäkoulutusta vakuutuksista ja sijoitustoiminnasta. Hän sanoo ihmisten hoitavan nykyään yhä enemmän pankki- ja vakuutusasiat samalla kerralla.
Harja-Pokela valmistui VAMKista kansainvälisen kaupan tradenomiksi vuonna 1999 ja opiskeli oikeushallintoa aikuislinjalla 2004–2005.

– Sijoituslainsäädännöstä on minulle eniten apua nykyisessä työssäni. Olen aikaisemmin työskennellyt henkilövakuutuspuolella ja yritysvakuutukset olivat minulle uusia asioita, Harja-Pokela sanoo.
Motivaatio on pystynyt korkealla, koska opittuja asioita on voinut heti hyödyntää työssä.
Perheelliselle opiskelu iltaisin työn ohella on ollut haastavaa, mutta onneksi lastenhoitoapua on löytynyt isovanhemmilta. Lisäksi Harja-Pokela kiittelee osittaisia verkkokursseja, joiden ansiosta opiskelu oli joustavaa.
Opiskelu ei lopu tähän; seuraavaksi hän on suorittamassa Finanssialan keskusliiton sijoituspalvelututkintoa.

Työnantaja tukee

Myös Eva-Maria Rajamäki huomasi heti aikuisopiskelun haastavuuden, mutta myös hyödyn välittömästi omassa työssään. Hän saa toukokuussa päätökseen seksuaalineuvonnan opinnot, jotka käsittelivät muun muassa oman seksuaalisuuden kohtaamista, seksuaalisuuden moninaisuutta, seksuaaliongelmia sekä kulttuurieroja.

– Työskentelen ehkäisyn parissa ja seksuaalisuus tulee esille päivittäin. Naisten seksuaalisuus on lähellä sydäntäni.

Kätilön koulutuksen saanut Rajamäki työskentelee Vaasan kaupungin perhesuunnittelussa. Työnantajan joustavuus on mahdollistanut osallistumisen opetuspäiviin kahdesti kuussa lukuvuoden aikana. Luennoitsijoina on vieraillut alan asiantuntijoita, kuten lääkäreitä.

VAMK aloittaa ensi syksynä 30 opintopisteen laajuiset erikoistumisopinnot seksuaalineuvonnan lisäksi asiakaslähtöisessä työssä lasten ja perheiden parissa sekä kiinteistönvälityksessä. Hakuaika päättyy 11.5.

evamaria_webbiin.jpg

Eva-Maria Rajamäki on osallistunut vuoden kestäneisiin seksuaalineuvonnan opintoihin VAMKissa.

Teksti ja kuva: Pia Liedes

Takaisin