Energialähettilään VEI -viikko täynnä toimintaa

Julkaistu 2012-06-25 13:03:27 EEST.

Vaikka energialähettilään viikko VEI:n palveluksessa oli vain nelipäiväinen, oli viikko sitäkin antoisampi. Myös sää suosi Tuomaksen VEI viikolla ja Palosaaren kampusalue näyttäytyi energialähettiläälle parhaimmillaan.

Maanantai 18.6

Energialähettiläs Tuomas Vanhanen saapui Palosaaren kampusalueelle aamuvarhain. Vaatimaton energialähettiläs hieman häkeltyi nähtyään VAMKin usean neliömetrin LED-screenilta omat kasvonsa. Tervetulotoivotusten jälkeen siirryttiin Tritonian katolle tutustumaan kampusalueeseen sekä katolla oleviin tuuliturbiineihin. Katolla kelpasi ihailla maisemia upeassa säässä. Vaasan parhaat puolet – aurinko ja meri, tulivat upeasti esille. Tämän jälkeen Tuomakselle esiteltiin VAMKia ja Vaasan yliopistoa. Tritoniasta siirryttiin pikaisen kampuskierroksen lomassa Technobothniaan, jota olivat esittelemässä Technobothnian johtaja Timo Kankaanpää sekä lehtori Mika Billing. Technobothnian laboratorioissa riitti ihmettelemistä. Tuomas pääsi esimerkiksi kokeilemaan, miten häneltä sujui robotin ohjaaminen.  Lounaan jälkeen Tuomas tutustui myös biodieselin ihmeelliseen maailmaan. Maanantai-ilta huipentui Vaasan yliopiston teekkareiden järjestämään saunailtaan TUTTI ry:n peräkärrysaunassa. Kokemus oli varmasti vähintäänkin eksoottinen!

 

energialahettilaanviikko1_web.jpg

 

energialahettilaanviikko2_web.jpg

 

energialahettilaanviikko4_web.jpg


Tiistai 19.5

Tiistaina päivän ohjelmassa oli Meteoriiheen tutustuminen. Tuomakselle esiteltiin Söderfjärdenin aluetta, sekä energiaomavaraisuutta. Matka Meteoriihelle ja takaisin tehtiin sähköautolla, joskin paluumatka jäi puolitiehen sähköauton akun tyhjentyessä.  Onneksi aikataulussa pysyttiin tästä huolimatta, ja Tuomas pääsi ajoissa sähkötekniikan osastonjohtaja Vesa Verkkosen oppeihin Technobothniaan. Vesa kertoi Tuomaksella VAMKin juonnepohjaisesta opetussuunnitelmasta, joka on rakennettu elinkeinoelämän tarpeita kuunnellen.

 

energialahettilaanviikko5_web.jpg

Keskiviikko 20.5

Keskiviikko oli varattu erilaisiin mediatehtäviin. Tuomaksen päivä alkoi videotervehdyksen suunnittelulla ja tekemisellä. Video kuvattiin Tritonian katolla hulppeiden maisemien siivittämänä. Video saa ensi-iltansa VAMKin ja VY:n yhteisessä lukiopäivässä ensi syksynä. Keskiviikkoiltana oli vuorossa myös illanvietto VAMKin opiskelijoiden kanssa.  Opiskelijakunta VAMOKin hallituksen jäsenet veivät Tuomaksen viettämään rentoa iltaa Amarilloon. Tuomas sai kuulla suoraan opiskelijoilta, millaista Vaasassa on asua ja opiskella.

 

energialahettilaanviikko7_web.jpg

VAMOKillanvietto_web.jpg

Torstai 21.5

Tuomaksen viimeisenä työpäivänä vuorossa oli veneretki Molpehällanin saarelle. Mukana oli väkeä VAMKista ja Vaasan yliopistolta. Rohkeimmat veneilijät istuivat veneen keulassa tuulisesta säästä huolimatta, ja myös Tuomas kastui kunnolla noin 30 minuutin venematkan aikana. Onneksi aurinko kuivasi vaatteet nopeasti.  Molpehällanin saarella Tuomakselle esiteltiin Merenkurkun maailmaperintöaluetta, sekä Pisara meressä – hanketta. Eväiden syönnin jälkeen ohjelmassa oli myös luontopolku, jonka varrella ihailtiin jylhiä merenkurkun maisemia.

energialahettilaanviikko8_web.jpg

 

Veneretki_web.jpg


Tuomaksen viikko päättyi läksiäistilaisuuteen yliopiston saunatiloissa. Tarjolla oli ruokaa ja juomaa sekä rentoa tunnelmaa. Tuomas sai tilaisuudessa myös läksiäislahjan; uniikin taideteoksen, jossa energialähettiläs seikkailee VEI:n Thunderbolt- sarjakuvahahmon kanssa. Tuomas ja kaikki muutkin läksiäistilaisuuteen osallistuneet saivat tilaisuudesta mukavan alun juhannuksen vietolle.


VAMK kiittää energialähettilästä antoisasta viikosta ja toivottaa energistä loppukesää!

ryhmakuva_web.jpg

 

Teksti: Anna Sjöholm

Kuvat: Anna Sjöholm, Sari Mäkisalo, VAMOK, Virpi Juppo

Takaisin