Energialähettilään matka alkaa

Julkaistu 2013-08-26 16:14:20 EEST.

Energialähettiläs Pentti Itkosen matka maailman ympäri alkaa tiistaina 27.8., kun hän tutustuu ABB:n vieraana Euroopan suurimpaan kultakaivokseen ja sen energiaratkaisuihin Kittilässä.

Energialähettilään tehtävänä on matkustaa työnantajayritysten valitsemiin kohteisiin ja kertoa blogin ja videoblogin välityksellä miten yritysten toiminta ja energiaratkaisut vaikuttavat ympäristöön ja ihmisten elämään. Kittilästä lähettilään matka jatkuu Norjaan, USA:aan, Ecuadoriin, Brasiliaan, Espanjaan, Thaimaahan, Intiaan, Kiinaan ja Tunisiaan. Suomeen energialähettiläs lentää marraskuun alussa.

Kampanjan tavoitteena on tehdä Vaasan seutua ja energiaklusteria tunnetuksi pääasiassa kotimaassa, mutta myös kohdemaissa, joissa voimme näyttää, että Suomessa ollaan ajan hermolla energia-alan innovaatioissa.

VAMKin kohteena Thaimaa

Koska kansainvälinen energiaklusteri tarvitsee kansainvälisiä osaajia, myös Vaasan ammattikorkeakoulu on näyttävästi mukana kampanjassa. Energialähettiläs tutustuu 7.-11.10. yhteen pitkäaikaisimmista vaihtokohteistamme Thaimaan Rangsit Universityyn.

VAMKin lukuisista vaihtokohteista Thaimaa oli kampanjan kokonaisuuteen sopivin ja luontevin valinta. Kohde on kiinnostusta herättävän eksoottinen ja kuvaa erinomaisesti kuinka opiskelijamme oppivat laaja-alaisesti eri maiden kulttuureista vaihto-opintojensa aikana. Rangsitissa ovat edustettuina kaikki VAMKin koulutusalat.

Kohteessa energialähettiläs tutustuu muun muassa yhdessä VAMKin vaihto-opiskelijoiden kanssa paikallisille luennoille, opiskelijaelämään ja -asumiseen. Lisäksi hänelle esitellään Rangsit Universityn tarjoamaa energia-alan koulutusta sekä vieraillaan Thaimaan suurimmassa energia-alan yrityksessä PTT:ssa. Energialähettiläs tuo vierailunsa aikana esille myös muita vaihtokohteitamme sekä kannustaa ja rohkaisee kansainvälistymään.

Seuraa energialähettilään matkaa:

‐ Blogi www.energialahettilas.fi
‐ Facebookissa www.facebook.com/EnergyVaasa
‐ Twitterissä www.twitter.com/EnergyVaasa #EnergyAmb
‐ Videot YouTubessa www.youtube.com/user/EnergyVaasa

Takaisin