Energialähettilään kesätyö päättyy – uusiutuvan energian kasvu jatkuu

Julkaistu 2012-09-07 14:04:54 EEST.

TIEDOTE, VASEK 7.9.2012

Toukokuun lopussa aloittanut Vaasan seudun energialähettiläs päättää tänään kesätyönsä. Vaasanseudun Kehitys Oy VASEK ja EnergyVaasa ilmoittivat helmikuussa kesätyöpaikasta, jossa tarjottiin tehtäviä 12 Vaasan energiakeskittymän yrityksen palveluksessa.

Kesätyötä 10 000 euron kuukausipalkalla haki 1600 kiinnostunutta, joiden joukosta valittiin tamperelainen energiateekkari Tuomas Vanhanen. Myös alueen muut kesätyöpaikat kiinnostivat teknillisesti koulutettuja, mm. ABB:lla hakijoiden määrä kasvoi viidenneksellä viime vuoteen nähden.

Energialähettiläänä Vanhanen tutustui alueen yrityksiin esitellen alan työpaikkoja sekä energia- ja ympäristötekniikan merkitystä maan taloudelle. Suomessa energia-alan kaikista työpaikoista neljäsosa on Vaasassa. Alueen satsaukset tuotekehitykseen ovat kolminkertaistuneet viidessä vuodessa, ABB:n ja Wärtsilän ollessa Suomen yrityksistä Nokian jälkeen suurimmat tuotekehitykseen panostajat.

Elokuun lopussa Vanhanen muotoili kannanoton ’Cleantechin hetki on nyt’ yhdessä elinkeinoministeri Jyri Häkämiehen kanssa. ”Tällä hetkellä Suomessa ei ole näköpiirissä toista yhtä luontevaa työllisyyden, viennin ja tasapainoisen vaihtotaseen edistäjää kuin uusiutuva energia”, kannanotossa todetaan.

Energialähettiläs Vanhanen palaa Hervantaan viimeistelemään energiateknologian opintoja Tampereen Teknillisessä yliopistossa. Diplomityön tekemisestä Vaasassa on jo neuvoteltu. Talvella keskustelu energia-alan tulevaisuudesta jatkuu mm. kansainvälisessä Energy Week -tapahtumassa, joka kokoaa Vaasaan pari tuhatta alan osaajaa.

Energialähettiläs nautti kesän ajan neljän tähden hotellimajoituksesta ja autoedusta rajoittamattomin kilometrein, mutta tiivis ohjelma ei juuri jättänyt ylimääräistä vapaa-aikaa. Vanhaselle jäikin kesätyöstä kontaktien ja kokemusten lisäksi säästöjä, jotka hän arvelee sijoittavansa asuntoon.

Koostevideo energialähettilään kesästä: http://youtu.be/0qn7O1S93IQ

Tumu_webkuva.jpg

 

Kuva: Esa Siltaloppi

Takaisin